Участничка спечели 5000 лева в "Стани богат" за дарение на Преображенския манастир

21.09.2023 / 19:26 0

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БТВ

С благотворителна кауза игра в "Стани богат" Кремена Димитрова. Тя работи в Националния филмов център, а любопитен факт за нея е, че е участвала в археологически разкопки.

Участничката разкри, че ще направи дарение на Преображенския манастир, а това решение взела тази година, когато била на посещение там.

Снощи тя отговори на първите шест въпроса, а днес продължи играта си, притежавайки три жокера. Такъв не й се наложи да ползва на питането за 1500 лева "Коя е най-рядката сред познатите ни кръвни групи?" - AB отрицателна, А положителна, 0 отрицателна или В положителна. Тук правилно посочи АВ отрицателна.

На осмия въпрос използва и първия си жокер. Водещият Михаил Билалов я попита "Кой от газовете се съдържа в най-малки количества в земната атмосфера?" - Азот, Кислород, Аргон или Въглероден диоксид. След "допитване" до "50:50", тя се спря на въглероден диоксид и така продължи напред.

"Колко време продължава най-кратката война в историята, Англо-занзибарската, състояла се в края на XIX век?", бе следващото питане. Тук тя се обади на приятелката си Силвия Недкова, която я насочи към "38 минути", който се оказа правилен, а другите варианти бяха 10 часа, 4 дни и 27 дни.

Димитрова заключи 5000 лева като втора сигурна сума и успя да я спечели благодарение на третия си жокер - помощ от приятел в публиката. Въпросът бе "Остров Фезан принадлежи на две държави и те се редуват в управлението му през 6 месеца. Кои са тези страни?" Възможностите бяха Русия и Финландия, САЩ и Аржентина, Франция и Испания и Северна и Южна Корея. На помощ й дойде директорът на плевенския театър Димитър Кабаков, който я насочи към верния отговор - Франция и Испания.

Следващият въпрос се оказа непосилен за нея. Той бе "Какво необичайно нещо се раздава на хората около църквите след Великденските служби в Папуа Нова Гвинея?" Тук Димитрова посочи "Пари", но правилният се оказа "Тютюн и цигари", като останалите опции бяха "Гривни от мъниста" и "Козе сирене".За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама