Учен изчисли идеалния маршрут за обиколка на Европа

20.06.2019 / 05:00 2

automedia.investor.bg

Да обикаляш Европа с кола е прекрасно преживяване - но изисква ужасно много време. Американският експерт по информатика Ранди Олсън се е заел да реши този проблем и е съставил маршрута на идеалното пътешествие из Стария континент - покривайки максималния възможен брой от "50-те задължителни дестинации в Европа" според Business Insider. 45-те точки на Олсън, които включват и една от България, са изчислени така, че придвижването между тях да е максимално кратко и ефективно.


Европа, идеален маршрут


В епохата на Google Maps не изглежда много сложно да изчислите и сами най-практичния маршрут между четири-пет точки. Но когато спирките са повече от десет, възможните комбинации нарастват драстично. Всъщност, за да пресметнете маршрута на Олсън без използваните от него специални алгоритми, ще са ви нужни повече години, отколкото ще минат до превръщането на Слънцето в червен гигант.

Списъкът включва 45 спирки - от Истанбул на югоизток до Берген в крайния северозапад на Европа. България е представена от Рилския манастир.
Според Олсън пътешествието спокойно може да се измине за 14 дни, макар че за нормално разглеждане на всички забележителности ще ви тряват поне три месеца.

Дължината на маршрута е 26 211 километра, което при един компактен по размери бензинов автомобил и при усреднени цени на бензина за Европа ще ви струва около 2570 евро само за горивото, без да се включват пътните такси.

Ако това ви се струва твърде солено, Олсън предлага да използвате алгоритъма му, за да си направите свой ефективен маршрут. За целта той публикува онлайн отворения си код.

 

Цялата публикация ТУК"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
Ко? Не! (преди 11 месеца)
Рейтинг: 2175 | Одобрение: 715
Нексус интересни неща за разглеждане има във всяка една държава по света. Дори и в Афганистан и Ирак има какво интересно да се види, стига да ги нямаше диваците там от които не могат да се развиват нормално тези държави. Иначе Н. Зеландия и Борнео са доста привлекателни дестинации.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама