Учени откриха устойчив заместител на яйцата
03.11.2025 / 11:17 0
Пиксабей
В Турция учени откриха устойчив заместител на яйцата. Основната съставка на разработения от тях продукт съдържа семки от определен вид грозде.
Субстанцията е минала многобройни тестове и се е оказала доста успешна при приготвянето на торти. Новият продукт от гроздови семки се очаква да се превърне в добра алтернатива на животинските протеини.
Турските учени са убедени, че откритието им ще намери широко приложение във веганските диети, предаде БНТ.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лв без ДДС/30,68€ на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

