Ученички се биха с юмруци пред публика във Варна

12.11.2017 / 17:39 4

Ученици продължават да решават проблемите помежду си с юмручни боеве, които се провеждат в различни части на Варна в почивните дни и извън училище.

Бойните срещи стават тайно от учители и родители и пред публика от други ученици, които наблюдават битките, съобщава в. "Монитор", цитирани от факти бг.

Последната информация за сблъсък между непълнолетни момичета достига до Регионалното управление на образованието във Варна с видеокасета.

От РУО-Варна обясниха, че нямат информация дали в конкретния случай се касае за организиран бой и това предстои да се изясни от компетентните органи, които са поели разследването.

Данните, с които разполагат в просветното управление, са, че става дума за конфликт между момичета, които били приятелки преди последвалата саморазправа, записана на видеото. Двете се познавали от години, но влезли в спор, който не предвещавал подобен развой на събитията.

Ученичката, която нанася побой над другото момиче, е седмокласничка от ОУ „Стефан Караджа“. Тя е в училището отскоро, като преди това е учела в СОУ„Найден Геров“. Момичето няма регистрирани други прояви на агресия, на насилие или на неспазване на правилата, посочи шефката на РУО-Варна Венцеслава Генова.

Битото момиче пък е от Музикалното училище и вече е получило извинения от биячката. Родителите на пострадалата не са подавали жалба по случая. В момента няма напрежение между двете страни, като момичетата дори са подновили приятелските си отношения.

Въпреки това биячката е включена в целогодишна училищна програма за предотвратяване на детската агресия, а сигналът за инцидента е предаден към Второ РУП-Варна, на територията на която е ОУ „Стефан Караджа“, каза още Генова.

Тя припомни, че подобен случай имаше и миналото лято, когато в междублоковите пространства на крайния квартал „Владиславово“ се биха ученички от различни гимназии във Варна.

В по-далечно минало пък се припомня подобен двубой между ученици от професионалната техническа гимназия, при който след падане на единия от биещите се на земята, се удари фатално и почина.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
Николай Николов (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И кво ? Като ученици се млатехме за какво ли не,  е оживяхме, станахме малко или много уважавани членове на обществото/или по-малко уважавани, няма значение. Ами нормално е когато кръвта кипиш да се посбиеш. Не съм съгласен единствено с това че , цитирам Божидар, кой беше"Едни пикли без цици..." правят золуми, пък не се намират едни пикльовци , дето да им удовлетворят мераците, или не им стиска, защото утре  по всичките канали и радиа ще реват разни неудовлетворени родителки
2
2
пътев (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ката ви казаха че сте дебили  скочихте  но това е истината / сентралния нападател ко ше се изкаже по въпроса ако го попитат .нищо щот е дебил
6
3
w (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
пак казвам,когато родителите са боклуци,децата и те стават или са боклуци.аз лично ги виждам сутрин като изпращат децата си.ами то се вижда,какво очаквате от децата им.да не говорим че много от родителите са в секти,като свидетели на йехова и др.как тези деца да станат хора .няма  как да стане.всеки трябва да възпитава правилно децата си.моето дете например никога няма да се бие и да се излага.ако има нещо ми казва и аз идвам със сопата.
16
1
Иванва (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Бедна ви я фантазията какви поколения идват..... Това са бъдещи алкохолици, наркомани и социопати. Поколения на безхаберни родители, които нищо не могат да кажат на децата си, които им вярват безрезервно, а те ги манипулират както си искат. Жалко за хубавите деца от стабилни семейства,които са принудени да вървят с потока, за да не бъдат подигравани и малтретирани. Затова и плявата остава тук. Кадърните и амбициозни деца бягат извън България и за жалост не се завръщат.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама