Учените посочиха продукти, които предизвикват развитието на агресивен рак

08.02.2018 / 16:43 2

Снимка: РИА Новости

Продукти, в които се съдържа повече аминокиселина аспарагин, повишават риска от агресивен рак на гърдата. Това съобщава   "EurekAlert" във връзка с проучванията на международна група учени, резултатите от които са публикувани в списание Nature.

По време на експеримента мишките с най-опасен тип тумор, които не реагират на хормонална терапия, били добавени към диета, богата на аспарагинови продукти. Вследствие на това растежът на раковите клетки се ускорил.

Въпреки това, веднага щом гризачите се прехвърляли в диета "безаспарагин", и поемали лекарства, тяхното състояние се подобрявало.

Проучванията показват, че този конкретен ензим в първичните злокачествени клетки стимулира образуването на метастази.

Аспарагинът се намира в големи количества в млечните продукти, говеждо и птиче месо, риба, морски дарове, както и картофи, боб, соя, аспержи, ядки и семена.

Същевременно най-малко количество се среща в зеленчуците и плодовете.

Превод: „Петел”



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама