Ученици от Варна караха практика на Канарските острови

20.09.2023 / 10:03 0

Кадър ВТГ 

Ученици от Варненската търговска гимназия "Георги Стойков Раковски“ са приложили знанията и уменията си, провеждайки своята производствена практика в компании на един от Канарските острови - Фуертевентура, в град Коралехо, през месеците юли и август 2023 г. Стажът е финансиран по проект по програма "Еразъм +“. В него са се включили две групи по 20 ученици от гимназията и двама придружаващи учители, научи Varna24.bg от Областния информационен център.

Младежите са изпълнявали организационни и административни дейности в различни фирми, занимаващи се с туризъм, туроператорска дейност, туристически маркетинг, здраве и рекреация, търговия, морски спортове. Освен да трупат практически опит в реална работна среда, учениците са провели и опознавателни обиколки, включващи разходка с катамаран край остров Лобос, паеля на борда, шнорхелинг, падъл борд и други забавления на Канарските острови.

Сред ползите от мобилността са развитие на професионалните умения, свързани с конкретни сектори, създаване на нови контакти с професионалисти в бранша, международен опит, опознаване на различни работни практики и бизнес модели, опознаване на нови култури, обичаи и начин на живот, разширяване на културния хоризонт и толерантност към различията, развитие на персонални и езикови умения.

Практиката на учениците е завършила с издаване на Европас мобилност сертификат, който е признат в цяла Европа и удостоверява международния стаж и придобитите професионални и интеркултурни компетенции.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама