Ученици от Варна се включиха в първия кръг на „Пазим езика си“. Ето какво им каза първата дама

15.05.2018 / 16:00 3

Снимка: Булфото, архив

Близо 600 деца от училища в 10 града в страната се включиха в първия кръг на състезанието по български език „Пазим езика си“, който се проведе на 12 май. Пилотното издание на конкурса, организиран от гражданското сдружение „Живата вода на България“, цели да насърчи създаването на трайни умения у учениците за правоговор и правопис.

Партньори са агенцията за маркетинг и комуникации Knowbox и тяхната инициатива „Как беше на български?“ и Софийският университет „Св. Климент Охридски“.

В състезанието мериха сили ученици от Попово, Разград, Хасково, Добрич, Монтана, както и от по-големите градове в страната - Бургас, София, Пловдив, Варна, Стара Загора и Благоевград.

„Радостно е, че интерес към съревнованието проявиха деца от много други учебни заведения, но заради регламента те нямаше как да бъдат допуснати до участие. Затова стремежът ни е „Пазим езика си“ да влезе в календара на националните състезания на МОН през следващата учебна година, за да могат в него да се включат всички училища в страната“, сподели г-жа Десислава Радева, председател на УС на гражданско сдружение „Живата вода на България“.

Проверката на изпитните работи започна. Проверяващите са преподаватели по български език и литература и студенти от Факултета по Славянски филологии в СУ „Св. Климент Охридски“.

Резултатите ще бъдат изнесени на 21 май на сайта на сдружението www.zhivatavoda.bg. За втория кръг ще се класират първите седем деца от всяка възрастова група – V и VI-VII клас, показали най-добри резултати. Финалният етап ще се проведе в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“ на 25 май. 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
Nexus (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ми що не си възпитаваш пишлемето и не му развиваш мозъка, чичак, а чакаш друг да ти свърши работата?
3
4
чичо от село (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ЗАЩО ЗЛОБЕЕТЕ , БЕ НЕСРЕТНИЦИ НЕЩАСТНИ , ИНИЦИАТИВАТА Е СТРАХОТНА. бЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ Е ЗАПЛАШЕНО ОТ НЕГРАМОТНОСТ И БЕЗДУХОВНОСТ. ТАМ УЧАТ НАШИТЕ ДЕЦА!!!
7
9
мино (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
     каква ''първа дама''' бе - тя достойнство няма като съпруга на президент, непрекъснато го излага............
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама