Учителка до "Петел": В нашето читалище се случват чудеса! Винаги може да направите някого щастлив

14.02.2020 / 21:27 0

Снимка chitalishtemusagenitsa.wordpress.com

Учителка от София сподели пред "Петел" за благотворителността в читалище „Елин Пелин – Мусагеница 2016". Публикуваме без редакторска намеса затрогващия й разказ:

Пише Ви дългогодишна детска учителка на няколко поколения. В момента пенсионерка и активен деятел в читалище „Елин Пелин – Мусагеница 2016”.

Обичам си България и милея за нея. В сърцето си нося безрезервна обич към малкия човек – детето, с неговата непоквареност, чистота и невинност.
Прекланям се на уникалността му. Затова избрах професията си учител. Тя е моето призвание. На този етап спокойно вече мога да кажа „гордея се, че съм дала някаква частица от себе си за семейството, за професията, за обществото, да съм полезна с нещо добро. И като казвам тази така сладка и необходима за всеки човек думичка, искам да оповестя едно много вълнуващо събитие в читалището, където е удоволствие се реализирам.

Читалището ни се превърна за кратко време в един много значим културен център за работа по различни дейности на школи и мероприятия в квартала и не само. Едно райско кътче не само за децата, а и за всички хора от квартала.

Най-голяма емоция в декемврийските дни предизвиква една инициатива за подпомагане на деца в неравностойно положение в специализирани домове и социално слаби семейства. И това е всъщност поводът за да пиша. 

Няколко млади ентусиасти осъществяват идеята си, като организират събитието „Коледа в кутия за обувки”. Нетърпеливо очакваха реакцията на хората. И, о чудеса! Заваляха като дъжд подаръчни кутии. Новогодишна илюминация! Хората с радост и желание откликват и се обединяват с голямо въодушевление. Децата от детските градини и от училищата в квартала се надпреварват да поднасят своите подаръци – послания за доброта, мир и любов.
Кутиите с добринките се трупат все повече и повече от цялата страна. Броят им е вече около 4000. Повярвайте, мили хора, всички зали на читалището са запълнени с вълшебство. Гледката е страхотна, великолепна ! Как човек може да сътвори всичко, стига да желае.
Но нека фиксирам „виновниците” за тази вълшебна много хуманна идея. Няколко млади дами отдаващи душа и сърце, много труд и контакти за тази благородна и велика кауза – да помагаме и спасяваме, да радваш и да си щастлив, че го правиш.
Венета Станева и двете неотлъчни до нея – Ралица и Евгения. Само три момичета – правят чудеса.
Познавам Вени от една година – крехка, мила, красива и усмихната.
Доказа на практика, че искаш ли да направиш някой щастлив, няма никакви прегради, щом вложиш сърце, душа, стремеж, много труд и желание да постигнеш поставената си цел – благотворителна кауза – да даряваш добро и да радваш другите. Тази жена и съмишлениците й създадоха едно вълшебство в читалището, което накара всеки, който влезе да ахне и да възкликне.
Тя и екипът й обединиха хора от цяла България и това показва, че ние – българите сме добър и отзивчив народ, но трябва някой да ни посочи правилния път – да бъдем винаги сплотени  и обединени в трудни моменти , за да надвием глад, мизерия и всякакви проблеми – заедно, всички ! 

Обръщам се с най-голямо уважение към нашите държавни ръководители: „ Извадете от сърцата си феята на добротата, за да Ви напомни за нещастните, болните, бедните и направете така, че да се усмихваме всички, както правят безрезервно тези млади момичета.

Вярвам, че всеки носи „ангел” в себе си. Пуснете го, нека закриля всички от порочие, алчност, безделие, озлобление, егоизъм и мъст.

Радвам се на тези вълшбенички с ореол и ги приветствам с цялото си уважение и човешка обич.

Как искам по-често да чуваме подобни ин инициативи. Те за мен са героини, защото променят мирогледа ни и надявам се да станем по-добри.

 Ще се възпитават в такъв дух и децата още от малки. Вярвам в доброто и нека то винаги да ни съпътства !

С уважение:

Милка Бакалова"Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама