Удивителни котки помогнаха на деца в беда

24.11.2013 / 15:23 0

фото: Румен Сарандев

В рамките на IX и X международна лицензирана изложба на котки, която се проведе този уикенд в Спортна зала, фелинолозите организираха и благотворителна инициатива в полза на децата от дом „Другарче“. Средствата се събират от продажбата на детски рисунки на тема „Удивителният свят на котките“. В надпреварата за най-красива и очарователна писана през тази година се включиха над 100 котки, като част от тях пристигнаха от Русия, Украйна, Турция.

Организаторите на изложбата предоставиха уникален шанс на собствениците на питомци без родословие, да получат експериментално такова, в което котката, която притежават, е вписана като първо поколение.

Тази година в изложбата участва известен развъдник от Украйна с котка курилски бобтей - дива късоопашата котка, обитаваща Курилските острови. При нея не само опашката е заешка, но и задните крайници са много по-дълги от предните и затова се придвижва със своеобразна походка или с подскоци, подобно на заека.

В рамките на изложбата бяха проведени и няколко конкурса: „Най-хубава песен или танц, свързани с котка”, "Карнавален костюм на котка", "Ние с теб си приличаме", „Най-добра снимка на вашия домашен любимец“ и "Най-обаятелна женска котка и най-обаятелна мъжка котка".


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама