Удивително: Морската сол може да замени шепа лекарства и помага при цели 15 заболявания!

29.06.2017 / 02:27 1

Натуралната морска сол е здравословна и има терапевтични свойства, но преди да научите за преимуществата от употребата й, трябва да знаете, че тя се образува посредством естественото изпарение на солената вода, само тогава всички съставки в нея се запазват. Поради съдържащите се в нея повече от 80 елемента, тя има чудодеен ефект върху здравето, кожата и косата…

Най-голямата разлика между морската сол и кухненската сол е в това, че кухненската сол се суши на повече от 343 градуса по Целзий (650 по Фаренхайт) и променя химическата си структура, така че в нея вече не се съдържат необходимите елементи и минерали, както в естествената сол.

 

Морската сол съдържа осемдесет различни микроелементи като калий, магнезий и манган и прави чудеса за здравето, кожата и косата.

1. Морската сол има алкализиращ ефект, който спомага балансирането на нивата на киселинност в тялото и по този начин елиминира потенциалните рискове от фатални заболявания.

2. Тя може да укрепи имунната система, така че тялото да стане резистентно на редица автоимунни заболявания като инфлуенца, алергии и други.

3. Тя има значително действие върху сърдечно-съдовата система. Учените доказват, че редовният прием на морска сол, разтворена във вода може в значителна степен да снижи нивото на вредния холестерол в тялото. Тя също така ще поддържа кръвното ви налягане под контрол и ще нормализира аритмията.

4. Метаболитните заболявания като диабета могат да се лекуват успешно с морска сол защото тя спомага за снижаване нивата на кръвната захар.

5. Повече от 20 процента от натрия в тялото се натрупва в костите и те се увреждат поради липсата на минерали в кръвта и телесните течности. Добавянето на морска сол в храната води до избягване и лечение на остеопорозата.

6. Морската сол е полезна и за дихателната система като минералите и микроелементите, както и структурните частици морски водорасли, съдържащи морска вода помагат за възстановяването на лигавицата. Морската вода има леко антисептично и антибактериално действие, дължащо се на йоните на калция и магнезия.

7. Тя е добър източник на калий (който улеснява функцията на мускулните влакна), така че морската сол е много ефикасна при крампи.

 
8. Морската сол се счита за естествено прочистващо кръвта средство. Тя съдържа голямо количество витамин С, който действа като антиоксидант и унищожава свободните радикали. Магнезият от своя страна стимулира ефикасното функциониране на антиоксидантите. Така че морската сол помага за детоксикацията на кожните клетки като извлича токсичните субстанции от тях.

9. Колкото повече токсини биват извлечени от тялото, толкова кожата става по-мека и по-здрава. Ето защо ваните с морска сол подобряват текстурата на кожата. Взимането на вана с морска сол стимулира секрецията на излишна вода от кожата и от съединителните тъкани, което предпазва от натрупването на излишна течност и кожата става по-стегната, по-гладка и по-здрава.

10. Морската сол е пълна с витамини и минерали, които са жизнено важни за правилното хранене на келтките. Тези хранителни вещества подобряват клетъчния метаболизъм (между материя и енергия), поддържа тъканите хидратирани, подсилва кръвообръщението до повърхността на кожата, укрепва клетъчните мембрани.

11. Калцият помага за премахването на запушените пори.

12. Морската сол е идеална за естествен пилинг на кожата, защото структурата й помага за премахването на връхния слой мъртви кожни клетки.

13. Тя е естествен лек за хората с мазна коса. Морската сол усвоява излишната мазнина от косата и я оставя мека и красива.

14. Благодарение на многото минерали в морската сол, косата придобива желания обем. Освен това, морската сол предоставя достатъчно хранителни вещества във фоликулите и така косата става по-мека.

15. Морската сол е отлична в битката с пърхота. Тя действа направо върху кожата и я предпазва от сухота.

 

 healthylifetricks.com

glas.bgЗа реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама