Украинка в България: Не мога да се върна в Харков, там падат бомби в къщата ми

25.05.2022 / 09:26 3

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър Нова Тв

Няма къде да отида след 1 юни. Аз съм от Харков, но в квартирата ми там падат бомби. Не знам къде ще ида със семейството си, не знам какво ще бъде бъдещото ми, ние ви молим за помощ. Това каза за Нова Тв украинска майка, която в първия ден на другия месец трябва да напусне хотела в Бургас.

Имам две деца, но останахме без средства, нямам и работа. При нас има и бременни жени, а никой не знае какво е бъдещето ни, заяви друга жена от Украйна.

Основният проблем е липсата на информация. Те просто не знаят какво се случва и какво ги очаква оттук нататък. Важно е да се знае, че тези хора не са дошли тук по свое желание, те са прогонени от страната си и трябва да имат информация, за да може да са  спокойни, защото сега са много притеснени, обобщи жена от Държавната агенция за бежанците.  Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
cron1 (преди 2 месеца)
Рейтинг: 28459 | Одобрение: 3784
Тогава си налягай парцалите, започвай работа и излез на свободен наем като БГ емигранти в чужбина! Никой не е длъжен да те издържа!Гняв
Марио Кроненберг
5
0
Серж (преди 2 месеца)
Рейтинг: 52020 | Одобрение: 6730
Кой ги е "гонил" от страната им? Защо са дошли точно тук, щом не са дошли " по свое желание"? И защо в Украйна останаха милиони хора, които живеят в мазета и бомбоубежища, гладуват и гинат, но не напускат страната си? Кой заслужава повече съчувствие и подкрепа? Тези, които страдат в родината си, или тези, които се ометоха, като пръдня от гащи и сега постоянно реват да им се дава, да им се помага, да ги съжаляват и т.н.....
4
2
Сивия (преди 2 месеца)
Рейтинг: 9186 | Одобрение: 996
Айде , бегай  бегай ...!!!Гняв
Яденето,е полезно за храносмилането !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама