Украйна огласи новата си тактика "Вълча глутница" за разгром на руския Черноморски флот

17.10.2017 / 14:52 19

Снимка ВМС на Украйна

ВМС на Украйна приемат на въоръжение тактиката, наречена "Вълча глутница", която планират да използват срещу Черноморския флот на Русия. Това съобщава в репортаж по темата украинската телевизия ТСН, цитирана от Блиц.

Същността на тактиката се състои в едновременна атака на няколко леки бронирани катера срещу единичен противник. Според мнението на украинските военни руските кораби не са способни да проследяват няколко цели. "Вълча глутница" означава, че ние с шест катера можем да се нахвърлим срещу голям кораб на противника. Той не е в състояние да следи за няколко цели едновременно и да води огън по тях", заяви пред ТСН един от командирите на бронираните катери Александър Регула.

"Необходимо е според мен постоянно присъствие на кораби с ракетно въоръжение. Нашият съсед се чувства комфортно в северозападната част на Черно море. Трябва да го лишим от този комфорт", заяви ръководителят на отдела за управление на бойната подготовка Юрий Федаш. В репортажа на ТСН командири на бронирани катери изразяват готовност да нападнат руските газови сонди в Черно море, както и руските радари, които според тях са неспособни да засекат "Вълчата глутница".  

В украинския флонт на този етап има 4 леки бронирани катера от типа "Гюрза-м", произведени в завода "Кузня на Рыбальском", който е собственост на президента Петро Порошенко. Министерството на отбраната на Украйна е дало поръчка минимум за още два подобни катера. По-рано обаче украински медии съобщиха, че сроковете за доставка на тези катери са се провалили, заради многобройни грешки при конструирането им. 

Терминът "Вълча глутница" означава тактика за преследване на кораби от подводници с цел да се постигне числено превъзходство. Тази тактика е била използвана от германските и американските подводници по време на Втората световна война. 
 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
4
морският (преди 2 години)
Рейтинг: 37497 | Одобрение: 21812
[img]http://rusvesna.su/sites/default/files/styles/node_pic/public/flot_ukrainy_greblya_lodka_vesla.jpg[/img]
17
25
Ханк Рум (преди 2 години)
Рейтинг: 15897 | Одобрение: 3222
Имали 4, ще нападат с 6, един голям кораб...
17
3
Loshiq (преди 2 години)
Рейтинг: 5662 | Одобрение: 1337
Цялата работа е порошенко да вземе поръчката за неговия завод. Да напълни джоба  с гривни а, народа да се залъже с някакви фантастични стратегии.
21
4
морският (преди 2 години)
Рейтинг: 37497 | Одобрение: 21812
ВМС на Украйна приемат на въоръжение тактиката, наречена "Вълча глутница", В украинския флонт на този етап има 4 леки бронирани катера от типа "Гюрза-м-БАСИ ГЛУТНИЦАТА.С 4 КАТЕРА ЩЕ ПРЕВЗЕМАТ ЧЕРНОМОРСКИЯ ФЛОТ НА РУСИЯ!ХА-ХА-ХА.УКРИТЕ ДА СИ ПИЯТ РЕДОВНО ХАПЧЕТАТА,ЗАЩОТО СТАВАТ ГРЕШКИ И МОЖЕ ИЗВЕДНЪЖ ДА ОСТАНАТ И БЕЗ "ГЛУТНИЦАТА".

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама