Улична дупка повреди спортна кола, Общината ще плаща

25.03.2017 / 12:20 9

Снимка: "Дарик"

Община Варна бе осъдена да плати щетата на спортна кола, повредена след преминаване през улична дупка. С решение на Районния съд в морската столица от този месец, общинската хазна ще трябва да покрие 1 318 лева за ремонта на „Ягуар ХКР“ (Jaguar XKR), става ясно от публикуваното съдебно решение, съобщава "Дарик".

Инцидентът е станал на 19 май 2011 г. на ул. „Хан Аспарух“ №11. „Ягуар”-ът минал през необозначена и необезопасена дупка на пътното платно, в резултат на което автомобилът получил увреждания в предна и задна десни гуми.

Местопроизшествието било посетено от екип на „Пътна полиция”, които констатирали наличие на дупка в дясната част на пътното платно на ул. „Хан Аспарух” до № 11 и паркиран автомобил до нея със скъсана задна дясна гума. Повредената кола е била със софийска регистрация и собственост на частна охранителна компания, занимаваща се и с детективска дейност.

„Ягуар”-ът ималасключена застраховка „Каско” и щетите били покрити от застрахователя. От своя страна компанията завежда иск срещу Общината, която по закон следва да се грижи и поддържа в изправност уличната пътна мрежа в града. 

Като  ответник по делото Община Варна оспорва законосъобразността на съставения протокол за ПТП, тъй като, поради липса на снимков материал и непосредствени свидетели на мястото на произшествието, не е в състояние да установи причинно-следствена връзка между настъпилите вреди и конкретното пътно произшествие. Твърди, че не дупка на пътното платно, а висока скорост е причината за настъпилите по автомобила щети. 


Районният съд обаче посочва Общината като отговорник за настъпилото ПТП и за вредите от същото, поради задължението й да поддържа пътното платно в изправност.

За сметка на общината са и съдебните разноски по делото в размер на 613,34 лева.  За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
3
dd (преди 6 години)
Рейтинг: 10273 | Одобрение: 3008
И к'во като е софийска бре? Всички трябва да си търсим правата, така може и да има някакъв прогрес в държавата.
Рейтинг: 43800 | Одобрение: -1925
Пенсионер, а ти щом си умен като търговец на дървено масло сещаш ли се, че фирмата собственик на автомобила е регистрирана в София, или си лалаш тука, понеже не те щат на пейката пред блока ?!?
3
1
tzokov (преди 6 години)
Рейтинг: 2532 | Одобрение: 932
И на кого от общината,ще бръкнат в джоба?
atanasov
Рейтинг: 43800 | Одобрение: -1925
Естествено, че на шопите ще им бъде заплатено, даже ще им се надупят, нали са БОГОИЗБРАНИ !!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама