Улица "Михаил Колони" във Варна пропадна отново. Колко още ще издържи ремонтът за 2 милиона лева?

11.01.2021 / 11:07 13

Кадър Ванка Донев

Ремонтът на Шишковата градинка и късата около 100 метра "Михаил Колони" за 2 милиона се превръща в емблема на неудачните градоустройствени решения във Варна.

Паветата отново хлътнаха.

Това се случва при всеки дъжд и според мнозина специалисти павираното покритие няма да издържи дълго, тъй като при всеки дъжд по улицата се стичат водните маси от централната част към морето. Въпросът е дали не е по-ефективно и разумно улицата да се върне в стария й вид с асфалт и тротоар, отколкото при всеки дъдж да се правят нови ремонти за сметка на данъкоплатците?

Този път пропадането е още по-сериозно от това при предния дъжд.

При по-сериозен дъжд е възможно паветата буквално да отидат в морето.

Освен, че създава неудобство за живущите в района, мнозина се чудят дали няма опасност оттичащата се вода да влезе в основите на сградите в долната част на улицата.

Както варненци добре знаят, пешеходната улица и Шишковата градинка са част от един и същи проект, приключил март тази година с големи трудности, защото отново нареждането на павета са оказа огромно предизвикателство за фирмите, обслужващи общината. И преди пускането им, и след това, двата нови пешеходни участъци пропадат и се възстановяват, като всички вече изгубиха бройката на тези „ремонти на ремонта“.

Последното пропадане бе преди около 2 седмици.

Този път едва ли някой може да се оправдае с това, че дъждът е бил „невиждан порой“. Но както гласи една нова градска поговорка, „във Варна и дъждът натрупва“.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
уйчо (преди 2 седмици)
Рейтинг: 29662 | Одобрение: -2098
Дръжте се мъжки, дръжте се мъжкиУхилен
4
0
kaka (преди 2 седмици)
Рейтинг: 20391 | Одобрение: 3631
Тепърва дупките на гробарите и на управлението им ще излизат все повече и повече защото краденето е безпощадно ,а качеството близко до нулата.За 10 години крадене и некадърност заложиха толкова мини и противоречия във всичко ,че след тях ще ни трябват поне 20 години да въведем държавата си в по нормален вид,а за ремонтите просто да не говорим.Няма нито едно нещо качествено и с ум и професионализъм направено.
3
0
vladimir (преди 2 седмици)
Рейтинг: 2200 | Одобрение: 480
Докато,всички тези пропаднали павета,не бъдат хвърлени по прозорците на "партийния дом,,и по длавите на герберастите вътре,няма да се оправим,ще продължават да ни крадът най безочливо.гербави боклуци
0
4
уйчо (преди 2 седмици)
Рейтинг: 29662 | Одобрение: -2098
Върни се назад и прочети потника колко съм го нареждал и дали съм писал нещо добро за него. Бахти и промитите мозъци сте!
1
0
ас (преди 2 седмици)
Рейтинг: 55454 | Одобрение: 15169
като имаш предвид че това е работа на герб до следващия по голям дъждец.
5
0
gperoto (преди 2 седмици)
Рейтинг: 1178 | Одобрение: 168
Ебахти краденето,ебахти чудото!
5
1
:) (преди 2 седмици)
Рейтинг: 18148 | Одобрение: 6113
Поздрави гербера-наркоман - Потник! С нещо бЕло ;) 
0
4
уйчо (преди 2 седмици)
Рейтинг: 29662 | Одобрение: -2098
Поздравявам те с песента на "яката дупара" - "Дръжте се мъжки".
6
1
:) (преди 2 седмици)
Рейтинг: 18148 | Одобрение: 6113
Забрави да кажеш, че БСП са виновни, Нинова снощи е копала, за да може да пропадне. Ултра скъпият ремонт. Извади ли главата от гъза за да видиш улиците - герберски на какво приличат, из целият град?! Прости герберски боклуци! Осирате и се мажете с лайна, а после викате, че било мед! 
0
8
уйчо (преди 2 седмици)
Рейтинг: 29662 | Одобрение: -2098
Бе за два квадрата хлътнали павета голям вой. За час ще си ги оправят. Вий си гледайте поляната пред панелката, че жаби ако се навъдят, пак правителството ще ви е виновно! Фатмака ако дойде, едно паве няма да пропадне!
7
1
:) (преди 2 седмици)
Рейтинг: 18148 | Одобрение: 6113
Абе къде са "умните" гербери от форума, да ни обяснят на нас простите - как това е нормално?! Уроди, долни! Колко още примера трябва да се дадът за "качеството" на ГЕРБ! Стояли били, Портник всеки ден се хвали с "постиженията" си във фейсбук, а резултата - его. Всичкото им е такова. Първият дъжд измива съотвореното от гробарите. 
5
0
Raven (преди 2 седмици)
Рейтинг: 1390 | Одобрение: 375
Ще приберат още 2 милиона за ремонт! Усмивка
6
0
vladimir (преди 2 седмици)
Рейтинг: 2200 | Одобрение: 480
герберски боклуци

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама