Улица във варненския квартал „Аспарухово“ ще носи името на дарителя на живот Георги Николов

20.09.2023 / 09:29 1

Редактор: Недко Петров

Стопкадри Нова Тв

Улица във варненския квартал „Аспарухов“ от днес ще носи името „Георги Николов“.

Тя е преименувана на едно момче, което завинаги ще остане на 21 години, но благодарение на което още четирима души ще продължат да живеят, след като той им е дарил органите си.

В такъв момент хем ни е тъжно, хем се радваме за поетата инициатива. Хубаво е и в други градове да го има, защото дарителите на живот са много в цялата страна и се надявам да стават все повече, каза за Нова нюз бащат на Георги Николай Николов.

Майката на момчето пък обясни как са взели трудното решение синът им да стане донор.

Решението го взехме спонтанно. Бяхме единодушни, държахме се за ръце, нямаше нужда да обсъждаме. Просто казахме, ще даряваме. Може би това е важно, защото нашият син даде шанс на четирима да живеят и да осмислят живота си, а от друга страна е изключително важно и за нас, защото това ни даде нов смисъл, надежда и сили да продължим напред, заяви Светла Николова.

Лекарят, осъществил донорството – Валентин Маринчев, каза, че в такъв момент много трудно се намират подходящите думи, но това, което може да накара някои близки да дадат органите на детето си, е фактът, че наистина част от него продължава да съществува.

Всъщност това е нашата най-голяма радост от успеха, защото в мъката от загубата на един пациент, всъщност ние позволяваме на други хора да живеят. Това е нещо, което може да накара хората да даряват органи. Благодаря ви, заяви Маринчев.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
kaka (преди 8 месеца)
Рейтинг: 71214 | Одобрение: 9099
Браво ! Пак хубава новина.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама