Уловените риби не трябва да бъдат пускани отново във водата

12.10.2018 / 10:39 2

Американски учени съветват любителите на риболова да не пускат уловените риби отново на свобода във водата, съобщава сайтът Слаш гиър, цитиран от "Новини.бг".

Екип от Калифорнийския университет в Ривърсайд установи, че пускането на свобода на улова е псевдо хуманност спрямо рибите. Техните шансове за оцеляване, след като са били закачени за кукичката на въдицата, са минимални.

Пуснатите на свобода животни нямат възможност да се хранят нормално и умират от глад. По-хуманно е използването на рибата по предназначението ѝ - или да бъде изядена, да бъде осолена или да бъде дадена за храна на домашните любимци.

След закачването за кукичката в устата на рибата се оформя отверстие, което не й позволява да се храни нормално. Повечето от речните обитатели си набавят храната чрез всмукване, а получената дупка им пречи при използването на тази техника, уточняват учените.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
unit747 (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Поредната хамериканска глупост - всички колеги ще потвърдят че ако рибата е зашита майсторски в областта на устната  след внимателно изваждане на куката шансовете и да оживее са много високи същото важи и за видовете които  най- често поглъщат дълбоко   такива като костура , попчето , писията  но при тях не трябва да се прави опит да се извади куката а просто се прерязва повода.Рибите са студенокръвни животни и явно прага им на болка е съвсем различен от нашия- хващал съм попчета , костури  , с куки заседнали дълбоко вътре в тях но явно апетита им е завиден.Имало е случай с мои познати уловили  шарани, щуки , сомчета ,  лефер  гордо носещи   украшения в устата  без да им  пречат въобще.  Отглеждал съм  в аквариум риби уловени от мен - малък речен кефал , червеноперка , бабушка  без никакъв проблем.За съжаление обаче рибите натралени  от бракониери зимата когато са слаби и бавно подвижни не оцеляват от тежките рани  примери колкото щеш зиме на брега на езерото .
7
0
Анти (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
То затова по затворените водоеми, хващат един и същ шаран години наред, щото шансовете му са "минимални". Де'а и псевдоучените, малоумници.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама