Ултиматумът изтече, Столипиново чака думата на вицето Симеонов

24.07.2017 / 19:45 6

Снимка marica.bg

Ултиматумът на Столипиново към държавата изтича днес. Точно преди 14 дни председателят на Инициативния комитет за спасение на Столипиново Яшар Асан даде две седмици срок да бъде ясно оповестено кой започна свадата и боя между български спортисти и роми от Асеновград в комплекса „40-те извора” и кой поведе рокерите и агитките да бунят духовете с протести всяка вечер. Ако не бъдат дадени отговори, Яшар Асан се закани да организира мирна демонстрация в етно махалата, а после да поиска и оставките на асеновградския кмет и главния прокурор, пише marica.bg.


 

Едновременно с това изтича срокът и на „временното примирие”, което обяви и другата страна - протестиращите в Асеновград. Те прекратиха митингите всяка вечер за същия срок, но пък поставиха свои условия - за пресичане на незаконното строителство, справедливи наказания на криминално проявените, по-строг контрол кой живее и какво прави в етно махалите. 

От Столипиново обясниха, че ще изчакат развитието на ситуацията в днешния ден, когато се очаква в Асеновград да пристигне вицепремиерът Валери Симеонов. В зависимост от това какво обявят пред него местните власти и какво отношение ще вземе самият той, Столипиново ще набележи следващите си ходове.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
15
0
gugutka (преди 6 години)
Рейтинг: 51000 | Одобрение: 22405
Циганин не може да поставя условия. Ултиматума трябва да се формулира така: до 1 година всички мангали трябва да работят и да си плащат данъците, ако не... напалм, за да не ядат от нашите пари, на данъкоплатците.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
16
0
tzokov (преди 6 години)
Рейтинг: 2532 | Одобрение: 932
Ултиматумът изтече.УЛТИМАТУМ ОТ СТРАНА НА МАЛЦИНСТВО КЪМ ДЪРЖАВА НЕ МОЖЕ ДА ИМА ИНАЧЕ КОЙ УПРАВЛЯВА   ДЪРЖАВАТА ИЛИ МАЛЦИНСТВОТО
atanasov

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама