Ултиматумът изтече, Столипиново чака думата на вицето Симеонов

24.07.2017 / 19:45 6

Снимка marica.bg

Ултиматумът на Столипиново към държавата изтича днес. Точно преди 14 дни председателят на Инициативния комитет за спасение на Столипиново Яшар Асан даде две седмици срок да бъде ясно оповестено кой започна свадата и боя между български спортисти и роми от Асеновград в комплекса „40-те извора” и кой поведе рокерите и агитките да бунят духовете с протести всяка вечер. Ако не бъдат дадени отговори, Яшар Асан се закани да организира мирна демонстрация в етно махалата, а после да поиска и оставките на асеновградския кмет и главния прокурор, пише marica.bg.


 

Едновременно с това изтича срокът и на „временното примирие”, което обяви и другата страна - протестиращите в Асеновград. Те прекратиха митингите всяка вечер за същия срок, но пък поставиха свои условия - за пресичане на незаконното строителство, справедливи наказания на криминално проявените, по-строг контрол кой живее и какво прави в етно махалите. 

От Столипиново обясниха, че ще изчакат развитието на ситуацията в днешния ден, когато се очаква в Асеновград да пристигне вицепремиерът Валери Симеонов. В зависимост от това какво обявят пред него местните власти и какво отношение ще вземе самият той, Столипиново ще набележи следващите си ходове.

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
15
0
gugutka (преди 2 години)
Рейтинг: 48992 | Одобрение: 21867
Циганин не може да поставя условия. Ултиматума трябва да се формулира така: до 1 година всички мангали трябва да работят и да си плащат данъците, ако не... напалм, за да не ядат от нашите пари, на данъкоплатците.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
16
0
tzokov (преди 2 години)
Рейтинг: 2295 | Одобрение: 875
Ултиматумът изтече.УЛТИМАТУМ ОТ СТРАНА НА МАЛЦИНСТВО КЪМ ДЪРЖАВА НЕ МОЖЕ ДА ИМА ИНАЧЕ КОЙ УПРАВЛЯВА   ДЪРЖАВАТА ИЛИ МАЛЦИНСТВОТО

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама