Унгария: Европа се държи със Западните Балкани като зла мащеха

14.01.2020 / 16:09 1

В последно време Европейският съюз се отнасяше към Западните Балкани като зла мащеха, но въпреки това гражданите от региона продължават да харесват и подкрепят европейската идея, заяви унгарският евродепутат Андор Дели, цитиран от Танюг и БТА.

Дели, депутат от унгарската партия Фидес, каза това в Европейския парламент по повод началото на шестмесечното хърватско председателство на Съвета на ЕС.

То изтъкна, че въпросът за разширяването на ЕС е много важен и посъветва Хърватия да убеди в това онези членки на ЕС, които са против разширяването.

"Трябва също така да възстановите доверието на страните кандидатки от Западните Балкани и да ги убедите, че членството в ЕС не е само далечен морков на много дълга тояга", каза Дели.

Той добави, че унгарската група в Европейската народна партия е готова да помогне колкото може, защото Унгария желае стабилност и напредък на съседните страни.

"Без тях Европа не може да бъде достатъчно силна, за да се пребори с натиска на световната политика", каза евродепутатът.


 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
1
Partizanin (преди 4 месеца)
Рейтинг: 9296 | Одобрение: 2101
Добро Утро, Пенке. Така поставена като нищожно джудже в англо-саксонския динозавър, България ще бъде претопена, натам отиват нещата. Тя вече е погълната икономически, а значителна част от най-способното население е изсмукана. В момента ЕС подсилва малцинствата, а така ще да размие доминиращия етнос. Накрая няма да има такъв, държавата ще стане обикновена провинция на Германия. Такова разбиване на държавност България никога не е претърпявала. Преди 89-та, Съветският Съюз се месеше поне 1000 пъти по-малко на България, отколкото ЕС и САЩ сега. В момента не само министър-председателя, цялото правителство, депутати, че дори заместник-министри и кметове, се назначават директно от ЕС и САЩ. Преди 89-та година българите бяхме по-свободни да избираме управниците си от сега. Ако ЕС стане толкова "жесток" към България, колкото беше СССР, това би означавало просто да поискат от нас да имаме демокрация и пазарна икономика. И да не ни се месят за нищо друго. Но вместо това, днес ЕС ни се бърка във всичко - определя ни формата на краставиците, цената на тока, лепи етикети на курортите ни, решава кой е корумпиран и кой - не, налага ни хомосексуални бракове и пр. Кога СССР е правил нещо такова ? България не е интересна на ЕС като население. Ние българите не интересуваме ЕС. България е центърът на Балканите и само и единствено като такъв, привлича вниманието. ЕС не го интересува ще има ли хора тук, ще има ли култура, ще има ли българи. Той би бил съгласен територията ни да е дори безлюдна, но да е под негов контрол. Това е типично примитивно стратегическо мислене. Но цената му е съдбата на нашия Народ. Осребриха ни, това е реалността, това е истината....
Добрый совет всем: Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама