php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama

Уникален случай в световните медии! БНТ дала на прокуратурата собствената си разследваща журналистка Валя Ахчиева

07.03.2019 / 11:39 5

БНТ е сезирала прокуратурата за собствената си разследваща журналистка Валя Ахчиева, което вероятно е уникален случай в историята на медиите в света.

Непредвидена фактура за 960 лв. е сред причините за скандала между журналистката Валя Ахчиева и БНТ. Това става ясно от позиция на обществената медия. Скандалът доведе до свалянето от екран на предаването на Ахчиева „Открито” и до дисциплинарно наказание, което тя обжалва пред съда, съобщи медиапул.бг.

В позицията на БНТ е записано, че Ахчиева, без предварително одобрение, е заявила в лаборатория в София изследване на качеството на бетон, произведен от бетонов възел в Ямболско. Незаконният бетонов възел бе темата в последното ѝ предаване, което така и не бе излъчено.

Трудовият договор между г-жа Ахчиева и БНТ не е прекратен. На 11.02.2018 г. от Валя Ахчиева бяха поискани писмени обяснения, произтичащи от неизлъченото предаване на 27.01.2019 г. „Открито”. Г-жа Ахчиева, в разрез с вътрешните правила на работа в телевизията и без задължителното предварително одобрение, на 16.01.2019 г.е заявила и потвърдила в Независима строителна лаборатория „Инфраструктура” ЕООД – гр. София, извършването на лабораторни изпитания на бетон. В резултат, лабораторията е издала фактура от 21.01.2019 г. към Българска национална телевизия, МОЛ: Константин Валентинов Каменаров, с което телевизията е задължена да изплати сума в размер на 960 лева с включен ДДС, за сметка на бюджета на БНТ”, пише в позицията на БНТ.

След като предаването ѝ бе свалено, Ахчиева обяви, че БНТ ѝ забранява да пише, говори и прави разследвания за други медии. Според нея такъв документ е бил изведен от секретариата на БНТ на 18 февруари – датата, на която шефът на телевизията Константин Каменаров трябваше да се яви в Софийския градски съд за делото за шофиране в пияно състояние срещу него. Той обаче представи болничен лист, че има вирус и заседанието бе отложено. Само ден по-късно БНТ излъчи репортаж, от който стана ясно, че той е бил в командировка в Брюксел, докато се води в болничен. Заради това съдът нареди проверка как е бил издаден болничният му.

Според БНТ отговорът до Ахчиева е бил изготвен и подписан дни преди 18 февруари. Тогава само ѝ е връчен.

Обществената телевизия е подала сигнал до прокуратурата заради жалби срещу Ахчиева, пише още в позицията на БНТ. Писмата са подадени в началото на декември, преди излъчване на предаването от 9 декември. В тях са изразени „съмнения относно качествата на работата на БНТ като обществена телевизия, както и по отношение на нарушения на етичните и професионални стандарти от журналист, работещ в медията”, твърдят от телевизията.

БНТ незабавно реагира като изпрати писмо до Върховна касационна прокуратура за проверка на случая. БНТ като отговорна обществена медия не може да си позволи излъчване на предаване, което е обект на проверка от компетентните органи”,пише в позицията.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
5
Blue hills (преди 2 години)
Рейтинг: 28900 | Одобрение: 12685
До ... - много си прав. Май става въпрос за едни горива в бургаското пристанище..
15
4
malian (преди 2 години)
Рейтинг: 149 | Одобрение: 79
Е това наистина го няма никъде по света! Журналист, който заслужава награди го изхвърлят, защото не е удобен, защото разкрива мръсни игри за милиони на влиятелни личности. Нейното предаване се гледаше !!!!!!!!!! Страхливците го свалиха от ефир, защото никой не може да даде адекватни  отговори на нейните въпроси.
20
2
... (преди 2 години)
Рейтинг: 16390 | Одобрение: 5340
Ако се разтърси човек ще открие, че не това е причината. Това е удобната причина. Истинската е рзкритията за горивната мафия. А това не е удобно на много хора в правителството. Колкото и да ми е антипатична има попадения. Обикновенно са кокошкарски (марешки) но явно е настъпила този път тиквата по мъзола.
26
3
Варна (преди 2 години)
Рейтинг: 89394 | Одобрение: 38654
значи заради 1000 лева с които може да се докаже че се крадат милиарди БНТ-то праща собствените си журналисти на прокуратурата иначе дава милиони от нашите пари за някакви бози като Под прикритие които нямат никаква пазарна стойност. странни приоритети. 
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama
реклама sikik