Уникално! 200-годишна фирма от Германия праща четири рояла във Варна за несравним с нищо друго концерт

08.10.2019 / 15:04 2

"Концерт на 8 рояла" е едно от закриващите събития в програмата на "Пловдив 2019", което ще обедини четирите български града, кандидати за европейска столица на културата. За първи път ще бъде реализиран проект с подобен мащаб в България. Във Варна Маестро Томислав Байнов и неговата звездна формация „Ансамбъл Байнов” ще закрият турнето си на  23 ноември в Двореца на културата и спорта.  

Организаторите обещават незабравимо преживяване и звук на световно ниво на варненските почитатели на музиката. 

Турнето е с изключителна тежест в света на класическата музика и с такава важност, че фирмата "Щайнгребер" /Steingraebеr/ която е водещ производител на рояли, застава зад него,  изпращайки  4 от своите рояли в знак на подкрепа. Германската семейна фирма е с над 200-годишна история и отговаря на най-високия стандарт в своята сфера. Сътрудничеството им с Маестро Байнов, идеолога на проекта, датира от десетки години.

"За първи път в България  ще бъде изпълнена Рапсодия в синьо на Гершуин на няколко рояла. Моята транскрипция на това произведение  сме я свирили по цял свят с огромен успех. Сега за първи път  ще бъде изпълнена в родината ми. Поласкан съм,ч е имам и подкрепата на „Щайнгрeбер”", споделя още той. 

Отново за първи път, в Пловдив в зала С. И. Л. А., ще се осъществи концерт с 360 градуса видимост.  Pоялите ще бъдат специално озвучени, няма да, се разчита само на акустичния звук, така всеки един зрител ще  се наслади на концерта по най-добрия начин. 

Диригент на уникалното събитие е един от големите наши диригенти  - Маестро Григор Паликаров, изтъкнат диригент в Софийската опера, композитор, пианист, преподавател и член на MENSA, носител на множество национални и международни награди, дирижирал по целия свят.

Пианистите са подбрани измежду най-добрите лично  от Маестро Байнов. Те са  от 9 държави на 3 континента . Луиджи Казели е професор  в Академията в Болоня.  Мери Уу е професор  в Хонг- Конг (Chinese University). Зузана Суханова е Магистър Доктор в Братислава.  Всички останали музиканти  са доценти по пиано в академии, консерватории и  университети в своите държави. Мусикалните дейци ще пристигнат у нас и започнат репетиции още на 13 ноември и ще стартират турнето  от  Пловдив на 16 ноември.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
2
Sand (преди 4 месеца)
Рейтинг: 14193 | Одобрение: 5028
Нещо полезно и градивно ,вместо да слушаме глупостите на пребоядисаните комунистически свине от ГЕРБ , БСП , ДПС , СДС и в период ! 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама