Управлението на "Пирогов" смаза мераците за оставки и разкри какво стои зад протестите

07.12.2017 / 08:16 0

"Имаше проблем със заплатите с оглед на това, че болницата беше в тежко състояние, като се взе решение да бъдат отложени допълнителните заплащания, а мотивът е да се изплатят пари към фирми доставчици. Това отлагане беше механизма, за да се спре фалит на болницата." Това заяви началникът на Клиника по детска хирургия доц. Христо Шивачев пред Би Ти Ви по повод протестите в "Пирогов". Той допълни, че до Коледа ще бъдат изплатени всички допълнителни възнаграждения и не вижда никаква причина за искане на оставки.

По думите му в болницата се осъществява нормална дейност, частично има органичение в снабдяването, което по-скоро е рентабилно, но нищо не липсва на медиците, за да си вършат работата. За исканата оставка на проф. Асен Балтов, Шивачев заяви, че в момента тече медицински отид съобразно исканията на протестиращите.

"До колкото знам в момента в който проф. Балтов зае поста се направи такава проверка. В момента задълженията на "Пирогов" са за около 20 млн. лв.", заяви още доцентът, като допълни, че преди стъпването на проф. Балтов задълженията са били 19 млн. лв., пише Пик.

На въпрос къде е директорът на "Пирогов", доц. Шивачев, заяви че той е на планиран годишен отпуск и допълни, че вероятно именно за това в този момент се правят протести.

 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама