Уран и във водата на Велинград

21.04.2017 / 12:30 6

Има завишени стойности на уран и във водата във Велинград, предаде кореспондентката на БНР в Пазарджишко. Все още няма официална информация какви са стойностите на отклоненията.

Кметът на Велинград обяви, че чакат протокола с резултатите и тогава ще излязат със становище, допълни news.bg.

Завишените стойности за открити в резултатите от взетите проби на питейната вода.

Шефката на Регионалната здравна инспекция съгласуват информацията със здравното министерство. Очаква се официалната информация от инспекцията.

Кметът Костадин Коев се е свързал с директора на ВиК-дружеството.

Припомняме, че преди ден от Върховната административна прокуратура разпоредиха главният здравен инспектор да провери качеството на питейната вода в цялата страна. От прокуратурата настояват да се провери как се спазват нормативните изисквания, обезпечаващи безопасността на водата, предназначена за питейно-битови цели. Срокът на проверката е 22 май 2017 година.

До това разпореждане се стигна, след като се разбра, че повече от половин годината хасковлии са пили вода с уран, но властите са мълчали. Преди няколко дни бе съобщено, че е открит естествен уран във водата в Първомай, но вчера бе уточнено, че резултатите не са отчели наличие. 

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
ЕЕЕЕЕ (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
НЕ БЪДЕТЕ ЛОШИ ДА ТРЕВОЖИТЕ ИЗБРАНИЦИТЕ СИ ОЩЕ В САМОТО НАЧАЛО. ВИЕ ГИ СТРЕСИРАТЕ ТАКА И ТЕ НЯМА ДА МОГАТ ПЪЛНОЦЕННО ДА РАБОТЯТ ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА СИ. ХУБАВА РАБОТА. ГОЛЯМА РАБОТА, ЧЕ ВОДАТА В БЪЛГАРИЯ Е РАДИОАКТИВНА В ПАРЛАМЕНТА НЕ ПИЯТ ЧЕШМЯНА ВОДА. ТАКА, ЧЕ Е БЕЗСМИСЛЕНО ДА РОВИТЕ. КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ КУЧЕТАТА ЛАЯТ. И ОТНОВО И ОТНОВО И ОТНОВО.
2
0
Кон дьо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Как може да ти сринат бизнеса, заради заразена вода: хотели, пивоварни, и почти всичко - в дефолт.
2
1
Кокошка (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Корнелия Нинова съобщи в Народото събрание, че и във варненската вода има уран. 
6
0
Аллах Акбар (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
[justify]“Ислямска държава” призова своите съмишленици да организират жестоки атаки против “диктаторите в Албания, Македония и Косово”.[/justify] [justify]“Поставяйте им експлозиви под колите и в домовете. Отровете водата и храната им.[/justify] [justify]Убивайте ги на всяко място”, зоват джихадистите. Преди дни 5-има терористи бяха арестувани при опит да отровят водата на косовската столица Прищина."[/justify] [justify]Разграденият двор България е най-лесната плячка на джихадистите. Водоемите не се охраняват, а през комунистическо над тях дори пиле не можеше да прехвръкне. Питейната вода не се контролира, КЕВР са заети само с това да й вдигат цената. Нямаме охрана на границата, нямаме работещи служби, които да следят за националната сигурност, имаме тикви и калинки, които пак се гласят да ни управляват агонията.[/justify]
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
https://www.facebook.com/events/153642018500323/
3
0
избирател (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Истерията продължава. Да видим какво ще излезе накрая... 
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама