Уреди за бавно готвене – какви са предимствата им?

21.01.2021 / 13:19 0

Съвременният ритъм на живот определено наложи своите нови правила, включително и по отношение на здравословното приготвяне на храната. В това отношение модерните уреди за бавно готвене са незаменими.

Затова и обработените по този начин храни започнаха все по-често да се появяват на масата. Производителите на подобни уреди предлагат разнообразни варианти, които не само ви помагат да спестите време за готвене, но и се грижат за вашето здраве. Колегите от ladybook.bg споделят най-важното, което трябва да знаем за тези уреди.

Уреди за бавно готвене – къде е фокусът?

Каква е разликата между тези уреди за готвене и конвенционалните? На първо място в тях храните се подлагат на деликатна топлинна обработка. Това се улеснява от дизайна. Външно устройството представлява тенджера, състояща се от външна обвивка и вътрешна купа, която обикновено е изработена от керамика.

Храната не се пържи и не се вари, течностите на практика не се изпаряват. Следователно е необходима 2 пъти по-малко вода, отколкото при готвене в обикновена тенджера. Ефектът се постига и поради факта, че храната в камерата се нагрява от всички страни, тъй като нагревателните елементи са разположени не само отдолу, но и по стените на устройството.

Контейнерът е покрит със стъклен капак отгоре. Също така няма нужда да добавяте масло - дори без мазнини храната не изгаря.

Важна особеност на модерните уреди за бавно готвене е, че капакът може да се свали по време на готвенето и да се добавят допълнителни съставки, както и да се разбърка ястието. За сравнение, в една тенджера под налягане камерата е херметически затворена.

Новият метод на готвене помага да се запазят максимално витамините и минералите в храните, които консумираме. В уредите за бавно готвене можете да приготвяте всичко, включително и „селски“ деликатеси – дори и жилавите меса, включително дивечовите, получават изключително деликатен вкус.

Уредите за бавно готвене са подходящи за приготвяне на:

  • Бульони

  • Месо

  • Яхния

  • Конфитюри

  • Сладка

  • Детски зеленчукови и плодови пюрета

  • Бобови растения и други ястия, които изискват продължително готвене


 

Как да изберем уреди за бавно готвене

Обърнете внимание на следните характеристики:

  • Захранване на устройството - при най-мощните модели тази цифра достига 2 kW, но за готвене при температура от 70 ° C са достатъчни и 320 вата.

  • Обем на купата - капацитетът може да достигне 25 литра, но за семейство от 2–4 души е подходяща купа от 2–3 литра.

  • Форма на тялото - кръгла или квадратна.

  • Материал на вътрешната купа – може да изберете с незалепващо покритие или керамична.

  • Брой режими – редно е уредът да разполага с поне два режима - бавен и бърз, осигуряващи готвене съответно за 6-8 часа и 3-5 часа.

  • Тип контрол – сензорен или механичен.

  • Таймер – винаги е от полза.

  • Автоматично изключване - без тази функция уредът ще трябва да се изключи ръчно.

  • Електронен дисплей – необходим е за по-точно управление на устройството.

Вижте още полезна информация за уредите за бавно готвене на https://ladybook.bg/top-10-sveta-za-izpolzvane-na-ured-za-bavno-gotvene/

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 



Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама