Условна присъда за шофьор, който се вряза в спирка във Варна и рани трима

19.05.2020 / 16:05 0

снимка Булфото, архив

Районен съд – Варна осъди условно 21-годишен водач, причинил по непредпазливост катастрофа с трима пострадали край автобусна спирка на площад „Тракия“. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

Подсъдиминят беше признат за виновен в това, че на 4 ноември 2019 г., при управление на лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата като изгубил контрол над колата и по непредпазливост  причинил телесни повреди на  повече от едно лице.

Тежкият инцидент става около 7.40 часа сутринта край автобусна спирка „Тракия“ на бул. „Владислав Варненчик“. Подсъдимият, на връщане след нощна смяна, шофирал служебен пикап с ниска скорост, непосредствено след спиране на регулирано със светофар кръстовище, когато внезапно губи контрол над автомобила, качва се на тротоара и блъска чакащи на спирката. Ранени са две момичета - ученички в 8 клас, както и прибиращ се от нощна смяна млад мъж. В резултат на непредпазливото пътно транспортно произшествие  едното от пострадалите момичета  получава  средна телесна повреда с разстройство на здравето, другата ученичка е със счупване на десния крак, а пострадалият мъж – средна телесна повреда със счупване на кости на двата крака и травматичен шок.

При изследване на кръвта на водача не са открити алкохол или наркотични вещества. Веднага след катастрофата той се опитал да помогне на пострадалите и да съдейства на извиканите на място екипи на спешна помощ. Непосредствено след излизането си от полицията, след първоначалните действия по разследване на инцидента, 21-годишният водач отива със свои приятели и дарява кръв за пострадалите. Впоследствие, заедно с родителите си, посещава отново болницата, поднася извиненията си на близките, като оставя телефонните си номера за контакт с предложение да помогне.  Подсъдимият осигурява средства със съдействието на своя работодател за закупуване на необходими импланти за операция на единия от пострадалите, организира и акция за кръводаряване сред колегите си в помощ на по-тежко пострадалото момиче.

Производството по делото приключи с внесено от прокуратурата, постигнато между страните и одобрено от  съда споразумение, с което на 21-годишния водач бе наложено наказание от една година и шест месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание се отлага с изпитателен срок от 3 години. Той бе лишен от право да управлява МПС за срок от 1 година. Направените по делото разноски за близо 2000 лева също са в тежест на подсъдимия.

         Пострадалите се уведомяват за одобреното споразумение и възможността да предявят по съдебен ред граждански иск за неимуществени вреди. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама