Условни наказания на мъже, откраднали автомобил. Опитали да го продадат на автоморга

02.12.2019 / 15:34 1

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg

Снимка Булфото

Двамата подсъдими - 27-годишен и 41-годишен, неосъждани досега, получиха еднакви наказания - по 8 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок. Наказанията бяха наложени по силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, съобщиха от пресцентъра на Районен съд - Варна.

 
Двамата бяха признати за виновни, че на 18 септември миналата година в съучастие помежду си, съответно като извършител и помагач, отнели лек автомобил марка „Волво“. Колата е била открадната с помощта на набавен преди това от единия от подсъдимите резервен ключ. Заедно с автомобила са били отнети и намерените в него чужди движими вещи – спортно яке, комплект автомобилни кабели за подаване на ток и други аксесоари. Двамата подсъдими опитали да продадат в автоморга инкриминирания автомобил, след което били разкрити.
Към момента причинените от деянието имуществени вреди са възстановени на пострадалия собственик. Подсъдимите бяха осъдени солидарно да заплатят направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Уйо (преди 6 месеца)
Рейтинг: 37140 | Одобрение: 7965
И после няма да крадат пак Гняв

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама