Уточнение от "Холдинг Варна": Градската къпалня на Алея първа няма да източи водата на Гьола, ще има друг източник

23.04.2019 / 13:48 5

След публикация на "Петел" за създаването на Градска къпалня с минерална вода като част от проекта Алея първа, от "Холдинг Варна” направиха важно уточнение. Водата за къпалнята няма да бъде от каптажа, който захранва басейна на Офицерски плаж, познат като Гьола. 

Ето пълния текст на съобщението, което изпратиха от "Холдинг Варна" до "Петел":

"Холдинг Варна” започва изграждането на водовземно съоръжение след влязло в сила разрешение за строеж, издадено от община Варна. Техническият проект предвижда реализиране на сондаж за минерална вода с дълбочина 2000 +/-50 метра с дебит 30 л/сек и температура 50°C. За съоръжението (Градска къпалня) е предвиден втори каптаж до Шокаровия канал, като Минералните води ще се използват за възстановителни процедури, хидротерапия и калолечение в Центъра за възстановяване и рехабилитация. Проектът не би засегнал териториално до момента съществуващия в близост басейн (т. нар. Гьола), нито капацитета на минералните води, които използва ще бъде намален.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
3
kaka (преди 2 години)
Рейтинг: 37378 | Одобрение: 5453
Сондажи има поне 7 или 8 който са каптирани и обозначени .Направиха ги когато правиха буните,но отново ще викнем една наша фирма естествено монополист и общината ще плати едни милиони за сондаж и т.н. Това е цялата игра ,а не че искат да махат гьола.
31
11
vasil66 (преди 2 години)
Рейтинг: 7264 | Одобрение: 3504
Щеше да е добре да се махне този гьол от там, но и тази алтернатива за баня или къпалня, както и да се нарича,не е лоша. Поне мрънкачите ще замълчат и ще се киснат на спокойствие!
8
4
Milenkova (преди 2 години)
Рейтинг: 1733 | Одобрение: 633
Този пълен текст не беше ли и в предната публикация? Но заглавието бе подвеждащо! Жалко е, че читателите на сайта не вникват статиите, които коментират като експерти.
14
4
bogdanski (преди 2 години)
Рейтинг: 391 | Одобрение: 51
Сега всички, които плюха ще са доволни и ще могат спокойно да продължат да се къпят, перат и т.н. в Гьола.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама