Увеличават минималната заплата от 2018 година

13.10.2017 / 16:46 3

Увеличение на минималната заплата от догодина. Това предвижда Бюджет 2018. Управляващите планират тя да се повиши с 50 лева и да стане 510 лева от 1 януари. Окончателният проект на най-важния финансов закон още не е готов, но управляващите обявиха, че повече пари ще има за образование, сигурност, социални дейности и здравеопазване, съобщава Нова тв.

„В образованието 330 млн. лв. В сигурността освен за заплати, има и за техника. В социалния сектор над милиард допълнително - към пенсии, здравеопазване, социални услуги, социално подпомагане”, коментира Менда Стоянова, депутат от ГЕРБ, председател на Комисията по бюджет и финанси в НС. 

„Основната част от увеличението ще бъде насочено към възнагражденията в сектора. 330 млн. за педагогическия персонал, минимална за непедагогическия персонал, част от политиките за предучилищното образование ще бъдат обезпечени”, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.  "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
sunlight (преди 2 години)
Рейтинг: 8334 | Одобрение: 2044
Прах в очите. Отново съм на едно мнение с бай Тошо.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама