В „Камчия“ започна Националната олимпиада по химия (Снимки)

18.03.2017 / 13:46 8

120 български ученици от цялата страна се явяват днес на 49-та Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда. Домакин на престижното събитие е Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“, а организатори са Министерството на образованието и науката, Регионалното управление на образованието във Варна и СОК „Камчия“.

В националното състезание участват деца от 7 до 12 клас, разпределени в четири възрастови групи.

Точно в 8.00 ч. учениците започнаха работа по теоретичните задачи. С интерес се очаква експерименталната част на олипиадата, която ще се проведе днес следобед и утре, в модерните кабинети на ЧСУ „Юрий Гагарин“, оборудвани с най-съвременна образователна техника за лабораторни изследвания. За провеждането на качествените химически анализи в „Камчия“ бяха осигурени 800 епруветки, 100 бехерови чаши и специални химически реактиви.

Изключително атрактивно бе откриванито на Националната олимпиада – то бе символично пътуване към изконните български корени и напомни за непреходните ценности на знанието и образованието, за свободата и любовта. Актовата зала на Училището на бъдещето се изпълни с красотата на 15 гайди, които оживяха в ръцете на младите гайдари от ОУ „Антон Страшимиров“ във Варна. Силата на българската история, традиции и ценности, представени в прекрасните изпълнения на талантите от Общинския детски комплекс в морската столица, накараха сърцата на всички да трепнат.

„Горди сме да посрещнем в ЧСУ „Юрий Гагарин“ и в „Камчия“ най-даровитите и мотивирани за успех ученици на България, участници в 49-Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда. Бъдете уверени във възможностите си, за да постигнете професионална реализация и лично удовлетворение“, пожела директорът на Училището на бъдещето Пенка Стоева. „Нека дните, прекарани в „Камчия“ да останат незабравими за вас! И не бързайте, бъдете прецизни!“, посъветва началникът на Регионалното управление на образованието във Варна Венцеслава Генова. Тя поднесе приветствие от името на Министъра на образованието и науката проф. Николай Денков, който също е химик, а също и от Областния управител на Варненска област Тодор Йотов. Представена бе и националната комисия за организиране и провеждане на Олимпиадата, ръководена от доц. д-р Христо Чанев – преподавател във факултета по химия и фармация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и ръководител на националния отбор по химия.

Естествено откриването на Олимпиадата по химия не мина и без атрактивна демонстрация на бурна химическа реакция. С много хумор студентите от Софийския университет показаха пред учениците как химиците приготвят кекс с пакетче нишесте и малка горелка. Експериментът бе посрещнат с овации от препълнената зала.

Заедно със състезателната програма, днес, утре и в понеделник участниците ще имат възможност да разгледат „Камчия“ и да посетят единствения в България Авиокосмически център с Планетариум, Музея на уникалнитекристали и Славянски център, а също и да спортуват в модерния спортен комплекс „Камчия“.

Санаторно–оздравителен комплекс „Камчия“ е международен образователен, културен, спортен и обществен център, проектиран и построен за детски и младежки отдих с инвестиция на правителството на Москва. Той епредпочитана дестинация за провеждане на национални и международни състезания, олимпиади, а също и назелено училище, фестивали на творчеството, знанието и науката.

Снимки от откриване на Националната олимпиада по химия и опазване на околната среда - СОК Камчия

Още информация и снимки може да намерите на:

www.facebook.com/gagarin.kamchia

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
БАЙ ХОЙ (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
НАЛИ ТОВА КАЗВАМ : АКО ОТ НАШЕТО ГЛАСУВАНЕ ЗАВИСИ НЕЩО- ЩЕ НИ ЗАБРАНЯТ ДА ГЛАСУВАМЕ ! КАТО ГЛАСУВАХМЕ НА РЕФЕРЕНДУМА КАКВО СТАНА СМАЧКАХА ЛИ ГО ? И ТО НЕ ВЕДНЪЖ! СЕГА НИНОВА ОТ СДС ЛИ Е ИЛИ ОТ БСП ? РАЗбойко ОТ БСП ИЛИ ОТ ГЕРБ ? БИНЕВ ПАТРИОТ ИЛИ ДОСТ ? ШЪ МЪ ИЗВИНИШ БАЙ ИРЕЧЕК, АМА И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ СА МАСКАРИ !!!  БОЖЕ ,АЛЕКО ДНЕС ЛИ ГО ПИСА ТОВА ИЛИ ПРЕДИ СТО ГОДИНИ ? А КВАДРАТЧЕТО НЕ ПОДКРЕПЯМ КАКВО Е ОСВЕН ПРАХ В ОЧИТЕ ??? ТО КАКВО ПРОМЕНЯ - ТЕ ПРОСТО СИ ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯТ ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ/ИСТИНСКИ И ФАЛШИВИ / ГЛАСОВЕ !!!  НЯКОЙ КАЗА ЛИ ,КАКВО Е СВЪРШИЛ ЗА НАРОДА , НЕЩО БОРБА НА ИДЕИ ??? ИЛИ САМО ДАЙТЕ МИ КОКАЛА НА МЕН !!! 
0
0
БАЙ ХОЙ (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Бай хой, този път се издъни. Има равни и по-равни и най-равни. В България няма леви и десни, всичко е едно цяло. Върлите комунисти (наследниците на БКП) са най-горе и за тях всичко им е позволено   ЕМИ ДА ДЕ !!! ТА В КОЕ СЕ "ИЗДЪНИХ"
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Бай хой, този път се издъни. Има равни и по-равни и най-равни. В България няма леви и десни, всичко е едно цяло. Върлите комунисти (наследниците на БКП) са най-горе и за тях всичко им е позволено. По-надолу са хората, които имат връзки с тях и следователно са с достъп до хранилката. Останалите хора без връзки - живеят в нищета и са равни в безправието си). Това е облика на комунизма в истинския живот - зъл и корумпиран, където има маса безправни, бедни и заблудено щастливи хора (под влияние на пропагандата) и малка групичка управляващи, които живеят в охолство и безчинстват.
0
1
БАЙ ХОЙ (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ЗАЩО АКО ЗАДРАСКАМ ЕДНА ПАРТИЯ ЗНАЧИ , ЧЕ Я ИСКАМ Ухилен
2
1
БАЙ ХОЙ (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ЩЕ СЕ РАДВАМ ДА МИ РАЗЯСНИТЕ КОЙ В БГ Е КОМУНИСТ И КОЙ ДЕСЕН !!! КОМУНИСТ ЛИ Е МИЛИОНЕРА ГЕРГОВ ЩОТО Е В БСП -ДЕМЕК ПРОЛЕТАРИЙ (ПЪК МИЛИОНЕР) >>>>> ДЕСНИ ЛИ СА НАПУСНАЛИТЕ РАБОТА ЗАРАДИ КОМУНИСТИЧЕСКИ УБЕЖДЕНИЯ (Б.Б.) ????? ШЕФ НА ДПС ОСНОВА ДОСТ ???!!??!!  ПАТРИОТ ПКЮЛ ДПС - СЕГА В ЛИСТАТА НА ДПС !!!???!!??
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Mercenary е напълно прав, че този сайт е комунистически и е под влиянието на Кремъл. Минусите са ясни - от върли комунисти, които са преобладаващата част в този сайт. То и на мен ги дават редовно, защото все още не е измислено съвместимо с живота лечение на болестта наречена "съветски комунизъм", от която много българи страдат.
1
3
Mercenary (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Руския анклав в северното черноморие на България се рекламира упорито от този русофилски сайт.
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама