В 26 пункта във Варна и Тополи раздават готова храна за деца до 3 години

06.02.2015 / 12:43 2

В 26 пункта във Варна и в село Тополи родители могат да получават готова храна за деца до 3-годишна възраст. Пунктовете са на общинското предприятие „Комплекс за детско хранене“, а цените са съобразени с финансовите  възможности на семействата.

Единствено във Варна се предлага приготвяне на храна в детските кухни в събота и неделя, като от тази услуга месечно се възползват около 1700 родители, посочват от предприятието.

Приготвянето на храната става в три кухни майки и след това част от нея се транспортира до разливочните пунктове в различни райони в града. Ежеседмично в отдел „Хранене“ на предприятието се изготвят менюта, които са съобразени с изискванията за пълноценно и здравословно хранене. Ястията се приготвят съгласно одобрен от Министерство на здравеопазването „Сборник рецепти и ръководство за здравословно хранене на деца до 3-годишна възраст“, като рецептите са разработени от специалисти по хранене и диетика под ръководството на проф. Стефка Петрова.

Менютата за детските кухни се поставят на видно място във всеки пункт за информация на родителите. На табла ежедневно има и данни за вида ястие и продуктите, от които те са приготвени.

Всеки  четвъртък /от 14.00 ч до 17.00 часа/ и петък /13.00 до 15.00 часа/ родителите могат да закупят купони за храна, ако са пропуснали да направят това в дните на продажба  в разливочния пунк,т от който получават храната. В информационния център, както и във всеки пункт могат да подадат документи за получаване на абонаментна карта, както и да разберат най-удобното за тях място, от което да получават храната. Информационния център се намира  на пазара в кв „Чайка” / до аптека/ „Бриз”/. 

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
teodor999 (преди 5 години)
Рейтинг: 7651 | Одобрение: -549
Добре би било всички детски кухни да работят в събота и неделя.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама