В Китай вече подготвят 6G мрежите

27.05.2020 / 05:00 1

kaldata.com

След като администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп удължи ограниченията и забраните за Huawei с още една година, редица анализатори нарекоха отношенията между САЩ „Новата технологична Студена Война“.

Китайското правителство отговори на това като направи 5G технологиите приоритет в телекомуникациите на страната. САЩ от своя страна започна да оказва натиск върху другите държави да се отказват да използват 5G технологиите на Huawei. Но Китай измисли подходящ отговор и на това действия.

Компанията ZTE и мобилният оператор China Unicom подписаха договор за стратегическо сътрудничество в разработката на необходимите технологии за мрежите от следващо поколение – 6G мобилните мрежи.

Освен това, партньорите възнамеряват съвместно да изследват потенциалните ключови технологии на 6G мрежите, включително триизмерна връзка, използването на терахерцови честоти и други подобни. Предполага се, че ZTE и China Unicom ще проведат редица тестове и и анализи, за да постигнат показателите на бъдещите 6G мрежи. Това са скорост за обмен на данните 1 Tb/s, скорост на качване на данните от страна на потребителя 20 Gb/s и „обемна пропускателна способност“ 100 Gb/s на един кубичен метър.

Двата китайски партньора се заемат не само с разработката на необходимите стандарти на мобилната връзка от шесто поколение, но и активно ще работят върху използването и интегрирането на 6G в сателитните мрежи, IoT концепцията, глобалния интернет за транспортните средства и други.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
cron1 (преди 1 месец)
Рейтинг: 17440 | Одобрение: 2920
[ltr]Ние протестираме против 5G, а китайците вече разработват шестото поколение... :errm::dizzy:Шокиран[/ltr]

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама