В Москва заговориха за смяна на премиера Медведев

16.12.2014 / 15:20 4

На фона на шеметното обезценяване на руската валута (доларът вече струва над 74 рубли, а еврото се предлага за повече от 92 към 14 ч. българско време) в Москва се заговори за предстоящо отстраняване от поста на премиера Дмитрий Медведев.

Наложи се говорител на бившия финансов министър Алексей Кудрин официално да опровергава съобщения, че той е получил предложение да оглави ново правителство.

Слуховете се засилиха, след като в профила си в "Туитър" журналистът Константин фон Егерт написа: "Сведения от много надежден източник: вчера вечерта Алексей е получил предложение да заеме поста на премиер-министър." След това той допълни, че това "още не означава, че е приел предложението", както и че източникът му казал, че "всичко е доста сложно, но няма трагедия – Алексей Кудрин засега няма да бъде назначен".

Но според говорителя Павел Кузнецов "информацията абсолютно не отговаря на действителността".

Кудрин ръководи Комитета за граждански инициативи и е член на надзорните съвети на "Сбербанк" и на Московската борса. До септември 2011 г. той ръководи финансовото министерство на Русия от май 2000 г.

Икономистът и опозиционен политик Григорий Явлински предложи в събота на заседание на ръководството на партия "Яблоко" кабинетът на Медведев да подаде оставка и премиер да стане Кудрин, припомня Дневник.

"Няма значение дали ще е оставка на цялото правителство или само на финансово-икономическия блок. Според нас Алексей Кудрин е политикът, притежаващ реални знания във финансите, професионално способен да овладее девалвацията на рублата и да противостои на неудържимата инфлация и стагфлация в Русия", каза Явлински.

Той допълни, че Кудрин би могъл да бъде премиер или първи вицепремиер със специални правомощия.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
5
Nik (преди 8 години)
Рейтинг: 650 | Одобрение: 165
абе, бай путин сталинов голем го извади, ама да видим сега как ще го прибере
0
0
Мода Стил (преди 8 години)
Рейтинг: 1461 | Одобрение: -729
0
5
bosh (преди 8 години)
Рейтинг: 2741 | Одобрение: 791
А Путин кога ще сменят?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама