В "Темата на NOVA": Защо хора с увреждания живеят в мизерия ?

30.09.2018 / 09:27 3

Потресаващи гледки  в общежития за незрящи в цялата страна - на това се натъкна проверка на NOVA. Оказа се, че хора с увреждания живеят без баня и тоалетна в 21 век.

Трифон е един от незрящите, който живее в общежитието за хора с увредено зрение в Пловдив. Мъжът обитава стая с размери два на два, в която събира целия си живот. Друг от потърпевшите споделя, че стаите са в такова състояние от 30 години.

Състоянието и във варненското общежитие е също толкова лошо. Мизерия и разруха. Така описва обстановката единствената зряща по тези места – Антоанета, която от 50 години живее във варненското общежитие със слепите си родители.

Още за Невидимия живот на незрящите ще ни покажат Ивета Шилигарова и операторът Кирил Тасев, в неделя в “Темата на NOVA“ след централната емисия новини."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
batkojoro (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5114 | Одобрение: 2229
Защото сме гласували за хора с увреждания!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама