В бургаската болница с уникално решение! Монтираха външното тяло на климатика...вътре (фото)

09.08.2015 / 17:12 3

снимка Петър Д.

Причината да е там е микробиологичната лаборатория, чисто архитектурно няма как да се монтира отвън, обясниха от здравното заведение

Снимка на „идиотски поставено външно тяло на климатик” изпрати възмутен бургазлия до Флагман.

„Това на снимката е външно тяло на климатик! До тук нищо нередно, нали? Само дето някой го е монтирал на 4-ия етаж в МБАЛ-Бургас и начинът на работа на климатика е следният: През лятото вътрешното тяло духа студено а външното загрява много! Та на етажа е сложено външното тяло и то действа като радиатор през лятото! Температурата не съм я мерил, но е не по-малко от 25-28 градуса! Тая простотия само в България може да стане”, пише  Петър Д.

От МБАЛ-Бургас обясниха, че климатикът действително е монтиран на четвъртия етаж, където обаче е микробиологичната лаборатория на здравното заведение. „Неговото присъствие е наложително както заради нормалните условия на труд на персонала през лятото, така и заради необходимостта в помещенията на лабораторията да се поддържа постоянна температура, докато се обработват пробите”, обясниха от лечебното заведение.

„Новият корпус на болницата е строен преди повече от 25 години. За съжаление чисто архитектурно - след фоайето, което е огромно по своите размери, има коридор. Точно това не позволява външното тяло на климатика, който охлажда помещенията без прозорци (лабораториите, б. а.), да бъде монтирано на открито. Затова е избрано място, което е далеч от пейките за посетителите. A на няколко метра температурата не се усеща, защото фоайето е изключително обширно”, се казва още в отговора на МБАЛ-Бургас на читателския сигнал.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
gerb (преди 8 години)
Рейтинг: 1586 | Одобрение: 306
Ако тялото не ПРИЧИНЯВА вибрации на работното място не е проблем, но има един друг проблем. Трябва да работи в противоположен режим. Ако е студено навън трябва да работи на летен режим.
ГЕЙБЕРО-ЕНИЧЕРСКА МАФИЯ.
2
4
zakluch (преди 8 години)
Рейтинг: 31170 | Одобрение: 5610
ужас, егати, че то това е външно тяло за отвън, ане вътре ?
Повече за мен тук Ключодържатели

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама