В момента: Два протеста под прозорците на Столичния общински съвет

11.07.2024 / 10:33 3

Булфото

Пред сграда на Столичния общински съвет (СОС), преди заседанието му, се провеждат два протеста, съобщи Булфото.

При едното гражданско недоволство струнен състав свири класическа музика в знак на несъгласие с чалгата в парка пред НДК.

Вторият протест е с искане кметът Васил Терзиев да оттегли решението си за спиране на проекта за възстановяване на Мемориала от Софийската желязна дивизия. 

„Тук сме, защото кметът Терзиев заяви, че оттегля решението си. Но още не е подписал нищо. Искаме да сме сигурни, че конкурсът за Мемориала на Първи пехотен софийски и шести пехотен търновски полк ще продължи, и се надяваме догодина да започне строителството“, заяви говорителят на протеста Георги Драганов от сайта „Война и мир“, цитиран от БТА. Проектът, който спечели конкурса е страхотен, има воля, има и пари в бюджета, искаме мемориалът да стане по-бързо, каза Драганов. 

Тук сме и заради паметника на инженер Иван Иванов, най-добрият кмет на София. Паметникът е готов, надяваме се точка 40 от дневния ред на СОС да бъде гласувана и най-после паметникът да бъде поставен, коментира той. 

Другото ни искане е демонтажът на МОЧА да бъде завършен и там да бъде издигнат красив български паметник, посочи Драганов. „Аз съм гражданин на София, четвърто поколение. Моят прадядо Илия Николов е бил кавалерист, който се е бил редом с момчетата от желязната дивизия. Той е оцелял, те не са. Нормално е като наследник на човек, който е оцелял да пазя и да тача паметта на тези, които са умрели за България“, посочи Георги Драганов. 

Според протестиращите не може в центъра на София да липсва паметник на загиналите герои. Не може това, което комунистите са разрушили, ние да не можем да го възстановим - ще го възстановим, заяви още Драганов. 

Този протест се организира от граждани и е подкрепен от ВМРО.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Голям праз (преди 1 седмица)
Рейтинг: 37267 | Одобрение: 6332
Пак се сещам за анекдота за индианският вожд, който е бил на посещение в България! Когато отпътувал, журналистите го попитали какво му е направило най-голямо впечатление тук. Той отговорил: В Америка аз съм вожд, другите са индианци, тук, всички са вождове, няма индианец!!!
1
0
ас (преди 1 седмица)
Рейтинг: 156056 | Одобрение: 24586
това ли е голямия ви протест на снимката се виждат само 5-6 човека.
2
0
kjk (преди 1 седмица)
Рейтинг: 62005 | Одобрение: 8045
Лешоядите надушиха новите избори и се опитват да активират подръжниците с всякакви номера!!!Болест:devil:Ангелче

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама