В момента: Протест „Долу ръцете от морето, планините, реките!“ и „Да спасим Натура 2000!“ във Варна и в цялата страна

25.06.2020 / 18:46 1

Снимки "Петел"

Под мотото „Долу ръцете от морето, планините, реките!“ и „Да спасим Натура 2000!“, Варна се включва в националния протест срещу промените в Закона за биологичното разнообразие. 


Протестът се провежда в момента пред сградата на Община Варна. По същото време недоволството си изразяват и жителите на София, Пловдив, Бургас, Русе, Пазарджик, Благоевград и Ботевград.

Целта на протестиращите е да бъдат спрени промените в Закона за биологичното разнообразие, подготвени от ексминистъра на околната среда Нено Димов и допълнени от Валери Симеонов.

Предстои изменението на закона да бъде гледано на второ четене в Народното събрание. Ако бъде прието, още 4 години няма да има природозащитни цели на зоните от мрежата „Натура 2000“. Когато няма цели всяко инвестиционно намерение, както досега, ще бъде разрешавано от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) чрез съответните му регионални инспекции. Още 4 години МОСВ няма да определи превантивни мерки срещу унищожаването на животни, растения и местообитания. Ще се отмени ролята на учените, собствениците и гражданите в процеса по опазване на мрежата.


До протеста се стигна, след като нито едно от становищата на гражданските организации и научните институции до сега не бе чуто. Искането сега е всичко, което засяга „Натура 2000“, да се премахне от промените в Закона за биологичното разнообразие.
Националният протест се организира от Коалиция „За да остане природа в България“, част от която е и Обществен център за околна среда и устойчиво развитие.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
5
стоян (преди 1 седмица)
Рейтинг: 2826 | Одобрение: -7134
шшшштт айде по тихо, а

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама