В памет на жертвите на пътя! Варненски ученици станаха шофьори в училищен двор

23.11.2018 / 18:54 1

Редактор: Виолета Иванова

e-mail: violeta_ivanova_petel.bg@abv.bg

Симулативен тренинг се проведе днес, 23 ноември, в двора на Професионалната техническа гимназия - Варна. Инициативата беше в подкрепа на отбелязването на Световния ден на възпоменание за жертвите от  пътно-транспортни произшествия, съобщават от гимназията.

         Организатори бяха ученици от професия „Техник по транспортна техника”. Те работиха под ръководството и с участието на учителите си. Демонстрирани бяха уменията на учениците от професия „Техник по транспортна техника” чрез използването на два вида специални алко - очила, пресъздаващи състояния на водачи, употребили алкохол 0.8 промила и 1.3 до 1.8 промила, осигурени от Дирекция „Превенции”, Община Варна. 


 
      Активни участници бяха учениците -обучители на връстници, членове на Превантивния клуб към ПТГ с координатор Снежана Илиева, и клуб ООН с ръководител Михаела Димитрова. 

Зад волана изявиха шофьорските си умения: Николай Нейков, Александър Борисов, Мирослав Димов и Дилян Божиловот XIIз кл., професия „Техник по транспортна техника” и Виктория Георгиева от XIIд клас, професия „Техник на прецизна техника“. Те споделиха какви усещания са имали като водачи на МПС, шофирайки с алко-очилатаи направиха съответните изводи пред съученици и учители.

Част от учениците, с водеща роля в кампанията, са подбрани от училищния психолог Михаела Димитрова, с цел обща подкрепа за личностно развитие.
Активно спомогнаха членовете на клуб Превантивен към Техническата гимназия - Ивелина Димитрова отXI е клас, Венета Миткова от Xг клас, професия „Графичен дизайнер” и „Компютърен график”.

         Водещ на събитието и интервюиращ водачите беше Радослав  Петров от IX „в” клас, професия „Техник по транспортна техника”, отговорник по озвучаването  - Мартин Иванов  XI „б” клас, професия „Техник на електронна техника”.


 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik