В ромската махала в Пазарджик посрещнаха като герой ислямисткия проповедник Ахмед Муса след излизането му от ареста (Видео)

07.12.2017 / 08:26 4

Снимка Булфото

Ислямският проповедник Ахмед Муса, съден за радикален ислям, излезе от ареста след три години зад решетките. Съдът го пусна на свобода срещу 7500 лева гаранция. Според прокуратурата той и останалите 13 подсъдими са проповядвали религиозна омраза и идеите на ИДИЛ, съобщава Нова телевизия.

Ахмед Муса беше посрещнат в ромската махала в града като герой. Хората казват, че не е терорист и че обвинението срещу него не отговаря на истината.

Съдът в Пазарджик махна белезниците на Муса, след като адвокатът му представи квитанция с платената гаранция. Парите са събрани в джамията в Пазарджик от близки сподвижници на Муса.

Преди да стане мюсюлманин, той е бил ревностен християнин към евангелската църква. Приема исляма в Австрия, бил и на обучение в Египет. През 2005 г. е осъден условно от Пазарджишкия окръжен съд за членство в забранена ислямска фондация и проповядване на халифат. През 2014-а при акция на ДАНС бе задържан заедно с 13 сподвижници за проповядване на радикален ислям. Според прокуратурата те са проповядвали идеи на ИДИЛ.

Видеозаписи, гледани в съда, разкриват Ахмед Муса и сподвижниците му да общуват с двама души, за които се твърди, че са участвали в бойни действия на ИДИЛ. Твърди се, че те са отсядали в пазарджишката махала.

Според защитата на Муса и неговите близки тригодишният арест е предварително изтърпяна присъда.

Още преди да види близките си, Ахмед Муса присъства на обедната проповед в джамията.

„Аз съм невинен и цялото дело беше основано на инсинуации”, казва самият той.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
вд (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
само 3 години,този създава терористи и няма да се спре,ако има атентат в България ще е намесен,3 г.,в Германия ако кажеш негър може да получиш повече
0
0
Ахмед (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Няма ли нещо..религиозен пакет някакъв-едновременно будист,шинтоист,хиндуист,евангелист,протестант,мюсулманин,евреин  и още нещо..Не само при едни,бе-да дават всичките!Там, да се разделят дните от седмицата,всеки ден - някой да дава.
1
0
51 (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Защо четем,че са пуснали един радикален ислямист,посрещнат в циганската махала като герой,който ще продължи да го разпространява,а никъде не е отбелязан о,че днес е рождения ден на един велик поет-Никола Йонков Вапцаров,чиито стихове са издадени в над 40 страни.
2
0
naziSS (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Смърт за тая пасмина!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама