В този момент! Варненският ж.к. „Чайка“ отново протестира срещу презастрояването (снимки)

14.07.2015 / 19:49 5

Десетки жители на ж.к. „Чайка“ са се събрали тази вечер за да подновят протестите срещу плановете за ново застрояване на квартала. Той е признат още преди десетилетия за безспорно достижение на архитектурата и урбанистиката.

Въпреки проведения диалог с администрацията на кмета Иван Портних и с общинския съвет, приел новия ПУП, управляващите сякаш не чуват исканията на гражданите. Затова протестиращите вече имат и своя песен. „Ръцете долу от зеленината! Къде според вас да играят децата? Имате ли съвест там, в общината? Всекиго съдят според делата!“, гласи един от куплетите на протестния химн на жителите на варненския жилищен комплекс. Гражданите от „Чайка“ отново настояха планът да бъде отменен, още повече, че за това има и официално искане от съветниците на БСП.

Управляващото мнозинство на ГЕРБ и съюзниците им в местния парламент обаче правят всичко възможно да не се стига до преразглеждане на решението. Днешният протест няма да единствен, по всичко личи, че заплашените от новото строителство под прозорците им варненци са готови всеки ден да изразяват недоволството си на улицата.


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама