ВАРНЕНКАТА ВЕЛИЧКА ИВАНОВА: СПАСИХ КРАКА НА МЪЖА МИ С АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА

29.01.2013 / 08:15 7

Николай Георгиев, фото Румен Сарандев

Варненка спаси крака на мъжа си от ампутация заради гангрена, след като човекът бил отписан от традиционната медицина. „Минахме през много трудности“, разказва 50-годишната Величка Иванова, която подкрепя думите си с богат снимков материал, който пазим в редакцията и не показваме поради етични норми.

Съпругът й Румен Иванов е диабетик. На 1 януари 2012-а получил зачервяване на пръстите на краката вследствие измръзване. Раната бързо прераснала в тежка гангрена. Следващите две седмици пиел и мажел раната с предписаните му антибиотици. Стандартното лечение не дало резултат, раните се увеличили. „На 18 януари 2012 година хирургът каза, че ако искаме Румен да живее, трябва да се отреже кракът до глезена. Това е шок за един работоспособен човек“, спомня си Иванова. Тя не приела диагнозата и започнала борба. За целта се обърнала към алтернативната медицина и диетичното хранене, като вместо антибиотици давала на мъжа си билки, с билков препарат третирала и раните по крака. „Беше ме страх да гледам капещото и разлагащо се месо от крака на мъжа ми. Обстоятелствата ме принудиха да стана хирург,защото нямаме пари за болница. Сама махах гнойта и коричките, почиствах раните и ги третирах с билки“, обяснява Иванова. Усилията и алтернативната медицина започнали да дават резултат и след два месеца гангрената не само била спряна, но и раните постепенно се затворили. Сега има белег. Кракът бил спасен, а съпругът на Иванова продължава да работи като строителен техник. Не толкова добре се развили нещата със свекървата, която преди половин година също хванала гангрена, но останала без глезен, след като не приела да опита с алтернативна медицина.

Иванова се интересува от години от алтернативната медицина, чете много медицинска литература и списания.  „Оставам с впечатление, че докторите отричат алтернативната медицина, защото ги е страх, че ще ги засенчи. Пренебрегват се профилактиката и правилното хранене.  Българинът като цяло се храни много неправилно, яде неподредено, редува  гладуване с тъпчене. Това води и болести след себе си“, казва Иванова. 

Тя препоръчва няколко пъти в годината да се правят прочистващи организма диети. Иванова има четири деца, работи по 12 – 14 часа на ден. Разчита на алтернативната медицина и хранителен режим, заради което трудно може да й се дадат 50 години.Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Уйо (преди 5 години)
Рейтинг: 37724 | Одобрение: 8024
Гугълирай Биляна: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=608885649162247&id=243045729079576 и https://www.facebook.com/duhnazdraveto/posts/612045978809289 Дано да ти е от полза

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама