ВМРО: КС да изчака първо легитимен превод на Истанбулската конвенция

13.02.2018 / 14:06 2

ВМРО настоява Конституционният съд да даде ход на делото за Истанбулската конвенция едва след като бъде направен легитимен превод на документа, съобщава "Канал 3".

От движението припомниха в декларация, че именно несъстоятелността на българския превод  беше използвана като мотив в основната битка на поддръжниците на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие.

Именно мандатоносителят ПП ГЕРБ, още в началото на годината, след гласуването на 03.01.2018г. на документа в МС, изрази своите притеснения, че проблемът в неразбирането на текста идва от некоректния превод и заяви, че ще поиска официален такъв от Съвета на Европа. До този момент обаче, вече месец и половина по – късно, такъв няма", констатират от партията на Красимир Каракачанов.

"Ето защо ние от ВМРО – Българско национално движение, питаме по кой текст Конституционният съд на Република България ще направи своето тълкувателно решение – по българския, обявен от сезиращия субект (ПП ГЕРБ)  като несъстоятелен, или по английския и/или френския, на които е подписана конвенцията, и които са официалните по силата на международното право?", се заявява в позицията.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
123 и половина (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
СИГУРНО ИМА В КС ГРАМОТНИ ХОРА ,ЗНАЕЩИ ДЕТАЙЛНО АНГЛИЙСКИ ИЛИ ФРЕНСКИ ..ТОВА ДА НЕ Е МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ПЪЛЕН С ТЪПАЦИ..КЪДЕТО И БЪЛГАРСКИЯ ИМ Е ПРОБЛЕМ..
0
0
БАЙ ХОЙ (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Защо когато не ви изнася решение на КС ( приемате , а не гласувате оставка на депутат) казвате , че решенията му нямат правна стойност , а когато народа е против го търсите ? 
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама