ВМС и НАТО във Варна: Пътят на мигрантите през Черно море към България е затворен, но опасността остава (снимки)

12.02.2018 / 16:34 1

Мигрантската вълна е постоянен процес и Европа ще се сблъсква с този въпрос в следващите години. Това обяви във Варна комодор Майкъл Ътли от Кралските военноморски сили, цитиран от Дарик.

Като командир на Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО (SNMG2) комодор Ътли заяви, че ролята им е да помагат на ВМС и крайбрежната охрана на Гърция и Турция, за намаляване на натиска и последствията от мигрантската вълна.

Една от ключовите задачи пред Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО е реагиране при хуманитарни задачи и проблеми. Другите приоритети пред SNMG2 са действия при военни предизвикателства и  събития, свързани със сигурността както в Средиземно, така и в Черно море.  

В момента в Черно море няма засилен натиск от нелегални мигранти. Мерките за опазване на морската ни граница, взети съвместно с Гранична полиция, дават резултат, изтъкна командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев.

„Достатъчно рано беше показано, че всички пътища през Черно море към българската граница, могат да бъдат прикрити и всяко нарушение достатъчно рано открито, за да продължават опитите за преминаване”, отбеляза контраадмирал Петев. 


 
Визитата на Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО във Варна е планирана още преди година. В посещението няма нищо извънредно и не е свързано с някаква извънредна ситуация, увери  командирът на бойния флот. По думите му тази визита дава възможност на морските ни военни да проверят способностите си на море.  

Утре в морето край Варна предстои съвместно учение на родните ВМС и трите фрегати на НАТО, които в момента са пристанището на морската ни столица. В тренировките от наша страна ще се включат  фрегатата „Дръзки”, вертолет „Пантер” и представители на специалните сили на ВМС.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама