ВСС: Още днес ще искаме среща с премиера Борисов

07.12.2017 / 14:23 0

Снимка Булфото

Още днес ще поискаме среща с премиера за решаване на сградния проблем на двете спецсъдилища и прокуратурите. Това каза представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев. По-рано днес ВСС изслуша четиримата ръководители на специнституциите.

Председателят на спецсъда Георги Ушев е обнадежден, че ВСС ще увеличи щата на съда и ще успее да реши проблема със сградата. Той смята, че част от членовете на ВСС до сега не са разбирали точно какъв е проблемът. Ушев е категоричен, че не може да се направи прогноза какъв точно ще е броят на делата за корупция, които се очаква да постъпят, пише Пик.

Първото такова дело, дошло в съда е срещу Иво Прокопиев, Трайчо Трайков и Симеон Дянков. Ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев заяви, че няма смисъл дела, които на са правно сложни, да се разглеждат именно от тях. Такъв пример имало в други страни. Част от тези дела приключват със споразумение, но въпреки това натоварват системата. Ситуацията за част от членовете на ВСС изглежда така, че все едно някой те бомбардира, а ти броиш снарядите, обрисува картината Гешев.

Очаква се следващата седмица прокуратурата да оповести повече подробности по разследването за злоупотреби в здравеопазването.

Председателят на ВКС Лозан Панов заяви, че не приема критики, че съдийската колегия не предприема мерки, за да реши кадровия проблем в спецсъда. Според него това трябва да се прави не само на база предоставени данни, а на база анализ. И допълни, че парламентът е трябвало да помисли и за промени в НПК от гледна точка на съдии и сграда, предаде БТА.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама