Вадят на светло масоните във властта

13.12.2014 / 10:52 2

Управляващите от ГЕРБ и РБ готвят промени в Закона за класифицирана информация, с които се надяват да извадят на светло масоните. Поправките предвиждат кандидатстващите за достъп да декларират в какви „тайни организации и неформални общества“ членуват - от зидарските ложи до ловни дружинки, обясни пред „Преса“ депутатът от ГЕРБ Методи Андреев, пише Блиц.

Прикриването на факти щяло да води до санкции. „Масонските ложи не са тайни, по цял свят те спонсорират университети, болници“, възрази Володя Лозанов, Стар велик майстор на Великата ложа на старите, свободни и приети зидари на България.

Вносителите на законопроекта ще разширят обхвата на проверките, извършвани от Комисията по досиетата, и те ще станат задължителни и за средния ешелон в администрацията. Сега за принадлежност към ДС се проверяват само народни представители, министри, висши магистрати, шефове на агенции, областни управители. Отказът за допуск до класифицирана информация ще може да се обжалва в административен съд. Сега актът на ДКСИ е окончателен.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
krasko (преди 5 години)
Рейтинг: 7724 | Одобрение: 2719
на мафията нещо не и харесва масонството.........борбата за територии започна ......
1
1
Владимир (преди 5 години)
Рейтинг: 823 | Одобрение: 8
айдеееее, мухлонииии, искам мухлонска война, нахвърлете се идин връз друг да се изобличавате кой какъв бил и какво бил правил и с какви пари и се изтрепете, м*** ви де** !!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама