Валентин Радев: Държавата е по-силна от похитителите, ще ги открия

13.09.2017 / 17:30 6

Държавата е по-силна от престъпниците и ще успее да разкрие похитителите на Адриан Златков. това заяви пред парламентарната комисия по вътрешна сигурност и ред министърът на вътрешните работи Валентин Радев, пише Inews.

По време на изслушването си пред депутатите той коментира отвличането на сина на Тони Златков - собственик на столична верига луксозни автокъщи. 25-годишният мъж беше освободен от похитителите си 12 дни, след като беше отвлечен и баща му плати огромен откуп за него. Адриан бе върнат на семейството в добро здравословно състояние.

"Ние знаем, че такова едно отвличане пречи не само на бизнеса, то пречи на всеки един от нас, то всява страх. Надявам се максимално бързо да се разкрие престъплението", каза министърът.

Председателят на вътрешната комисия и шеф на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов напомни два пъти на депутатите, че е било взето решение да не се обсъждат детайли около разследването.
 
"Най-важното е да не позволим информацията да бъде публично достояние до тези, извършили отвличането", каза Цветанов, който е бивш вътрешен министър.

Радев пък увери депутатите, че държавата винаги е по-силна и ще успее да разкрие престъплението. Министърът отказа да спомене детайли как и дали полицията е работила заедно със семейството и отвлечения.

Пред медиите министърът заяви, че ако отговори на задаваните му въпроси по разследването, информацията ще бъде чута и от похитителите. "Знаем, че ще намерим извършителите", увери той.

На въпрос за социалния диалог между МВР и синдикатите на служителите в сектор "Сигурност" Радев коментира, че той е "добър". Също така отбеляза, че политическото ръководство е съгласно да повиши възнагражденията на полицаите, но това може да стане след като бъде гласуван бюджетът за ведомството, т.е. от 1 януари догодина. И уточни, че евентуално увеличение няма да бъде със задна дата.
 
Министърът каза, че пожарникарите са също добре оборудвани и екипирани, като допълни, че 119 са новите пожарни автомобили, които се използват в момента.

Радев се съгласи с коментара, направен от Цветанов, че на пожарникарите трябва да се предостави облекло. Според него "то и в момента не е в лошо състояние".

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
RealDeal (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Аз съм съгласен с Радев. Ще ги хванат за това спор няма.Дано покрай тях хванат и още.
0
1
bm (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
то и аз съм по силен от мечката,но не ходя в гората,а и ако я срещна да съм напълнил гащите.то следващите 1-2 месеца ще се разбере кои е по силен
3
0
Шок (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ти докато ги търсиш,ако решат могат и тебе да отвлекат.
3
3
kris (преди 8 месеца)
Рейтинг: 125096 | Одобрение: 47061
Ще намерят дедовия , колкото си го намират сутрин да го изпикаят и обикновено си опикават обувките.......!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
1
БАЙ ХОЙ (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Радев пък увери депутатите, че държавата винаги е по-силна и ще успее да разкрие престъплението. ТОЙ НАШИТЕ ЗАДНИЦИ ЛЕСНО ГИ Е УВЕРИЛ , АМА АЗ НЕЩО НЕ МОГА ДА СЕ СЕТЯ КОЛКО ТОЧНО ПОРЪЧКОВИ УБИЙСТВА НА ЗНАКОВИ ФИГУРИ РАЗКРИХА , КОЛКО ОТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СА В ЗАТВОРА ???? ПАК НЯКОЙ КЛОШАР ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ВИНОВЕН !!!!
1
0
знам (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
старшинката говори бързо ,глупости безкрай ,за да не го разберат койко етъп!!!
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама