Валери Симеонов: Акули се загрижиха за мечтите на малките рибки

16.05.2018 / 14:41 4

Снимка Булфото

Атаките срещу Закона за хазарта са очаквани – особено когато идват от тези, които са пряко засегнати. По този начин вицепремиерът Валери Симеонов коментира пред „Фокус” позициите на бизнес и браншови организации и футболни клубове, както и медийната кампания на „Национална лотария” срещи новите текстове, с които се ограничава рекламата и продажбата на силно популярните у нас моментни игри.

„Съпротивата беше очаквана. Сигурен съм, че колегите от парламентарните групи в Народното събрание, които изразиха вече своята подкрепа, са я очаквали. Би трябвало да са я поставили предварително в разчетите и след като категорично казаха, че ще подкрепят Закона за хазарта, очаквам това да стане“, коментира Симеонов.

Във връзка с призива към народа да спаси националната си лотария, вицепремиерът заяви, че това му звучи като стадо акули, които призовават да не се посяга върху мечтите на малките рибки.

Още една партия иска промени

След ГЕРБ и БСП, „Воля” също поискаха промени в хазартния закон, стана ясно след днешната среща на Симеонов с представители на формацията на Веселин Марешки.

„По Закона за хазарта принципно приемат както ограничаването на продажбата на места само, които са изрично лицензирани и по отношение на пряката и непряката реклама, също приемат, но вероятно ще имат някакви допълнения”, обясни вицепремиерът.

Веселин Марешки обясни, че на рекламите с хазарт трябва да се противодейства с разяснителни кампании за опасностите от зависимостите, финансирани от отчисленията от реклами, спонсорства и други форми на подкрепа от хазартния бизнес.

„Съгласни сме, че този вид реклами развращават и вредят на хората – ние първи повдигнахме тази тема през месец март, но не е този начинът да се прекрати тяхното влияние  - една такава забрана няма да спре този бизнес“, допълни Марешки.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Боян (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Силно подкрепям Валери Симеонов и всички партии които са за забраната на рекламите на Националната лотария. Това трябваше отдавна да се случи. Сега ще разберем правителството с кого е - поддържа ли хазартната мафия или не.
1
6
.. (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Валери Симеонов е мръсна мангуста, която взима пари под масата от определена групировка - с цел смазване на Националната Лотария, и вкарването на друг на пазара ! Този циганин, унищожава бизнеса ! За справка: закона за тютюнопушенето, проверки и притискане на заведенията за силен шум - притесняване на клиентите и създаване на паника, унищоженито на туризма и т.н. и т.н. А същевременно, никой не проверява хотелите и заведенията, на същия този мангал - Валери Симеонов ! Също така - хотелите на този циганин, имат сключени договори с държавата, държавни служители, да отсядат само в неговите хотели - което е монопол и конфликт на интереси ! Мръсни, долни и продажни копеленца, съсипващи България - това са управляващите !
3
0
GOGO (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Да се забранят също рекламите на банки и лекарства. Ефектът върху хората е същият.
3
0
ИВАНОВ (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ХАЗАРТЪТ Е ЕДИНСТВЕННИЯ ПРОДУКТ ОСВОБОДЕН ОТ ДДС Т.Е.ДДС= 0 %. С 20 % ДДС СЕ ОБЛАГАТ ДЕТСКИ ХРАНИ, ДЕТСКИ ДРЕШКИ, ВСИЧКИ КНИГИ И ПОСОБИЯ ЗА ДЕЦА И Т.Н.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама