Валери Симеонов: Работи се по възстановяването на падналата част от оградата с Турция

06.12.2018 / 12:29 11

Снимка Булфото

Участък от 30-40 метра от оградата с Турция е отнесен. В момента се работи по възстановяването ѝ. Това каза лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов по повод сигнала на депутата от БСП Николай Цонков, цитиран от новини.бг.

Симеонов подчерта, че на местата, на които има нарушаване на целостта на съоръжението, се поставят 24-часови постове до отстраняване на проблема. Той призова БСП да сезират прокуратурата. „Всеки има право да подаде сигнал в случай, че смята, че има нарушение. Снимките са ми известни. Известно ми е мястото. Може би е необходимо да се даде малко пояснение за какво става въпрос. Един участък около 30-40 м от оградата е отнесен от дъждовете“, каза Симеонов.

Той поясни, че участъкът се казва „Дълбок дол“ и се намира южно от Сливарово. „Самото наименование трябва да ви говори, че става въпрос за дълбок дол. Датата е 28 ноември, сряда. На 28-ми падна дъждът, на 29-ти става пропадането на тези 30-40 метра от оградата“, заяви Симеонов. „Това струпване и стичане на огромни количества вода е предизвикало повличане на чакъл, дървета, отнасяне на пътища и отнасяне на тази част от оградата. Оградата не е направена около „Александър Невски“ на жълтите павета, а на изключително насечен терен и вече се работи по възстановяването“, поясни той и добави, че не може да се гарантира, че в бъдеще няма да има такива проблеми.

Симеонов припомни, че преди години при наводнения е имало жертви и отнесени къщи. „На някой много му се иска това да бъде доказателство за лошо изпълнение, но искам да ви уверя, че оградата е изпълнена по проекта“, категоричен бе депутатът от „Обединени патриоти“.

Припомняме, че като вицепремиер Симеонов отговаряше за инженерното съоръжение по границата с Турция.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама