Ваньо Танов: Нито един от задържаните служители на Лесово не е назначен от мен

04.11.2014 / 14:14 4

След акцията на ДАНС на ГКПП – Лесово, при която бяха задържани 40, а срещу седем митничари има повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за вземане на подкупи, Ваньо Танов, директор на Агенция "Митници", заяви пред БНР, че нито един от тези служители не е назначен от него и нито един от тях не се е явявал на тест.

Те са назначавани в различен период от време. Това, което е на пункта в Лесово, го има и на други пунктове. За тази акция разбрах в деня, в който се проведе. Получавал съм сигнали не само за този пункт, имал съм срещи с министър Бакалов да търся съдействие, среща с г-н Писанчев, срещи на по-ниско ниво. На тези срещи съм казал и каква е обстановката по границите. А от гледна точна на корупционното поведение, не е добра. Изредил съм всички пунктове, за които смятам, че корупционните практики са на високо ниво. Поискал съм на 4-те пункта да има по двама служители на МВР, докато нещата намерят отново решение. Да се твърди, че не са изиграли никаква роля тези конкурси, аз твърдя, че по мое време няма нито един служител, назначен след обаждане или ходатайство от която и да е партия. Тази престъпност е тежка за доказване. Трудно е да хванеш другата страна – шофьорът, който дава подкуп. Митницата сама по себе си не може да се справи с тази практика.

От МВР и ДАНС ми обещаха да работят по сигнали, които има при мен и при тях. Абсолютно сигурен съм, че моите заместници не покровителстват никого. Мога да гарантирам, че на ниво ръководство на Агенция "Митници" няма такова нещо. С делата си хората могат да показват какво са и какво не са. Когато аз оглавих "Митниците", агенцията в продължение на 3 години имаше ръст между 8 и 11 процента на приходите. От моето идване насам съм подменил двама от шефовете на митниците – във Варна и на Югозападната митница. За мен зависи от хората по места и дали имат волята, енергията и желанието да се дистанцират от политическия натиск, който се упражнява по места.

Танов обясни, че в последната година няма нито един проведен конкурс в системата на митниците и това отново е замърсило и е върнало системата обратно, пише 24chasa.bg. Той е категоричен, че в митниците трябва да се върне конкурсното начало за назначаване на работа.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
kaish (преди 5 години)
Рейтинг: 597 | Одобрение: 202
Ало Ваньо!
Нищо не е сигурно докато запее каишът.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама