Ваня Григорова разби на пух и прах бюджета на Асен Василев за тази година

21.06.2023 / 09:16 3

кадър Нова нюз

Ваня Григорова от КТ "Подкрепа" остро разкритикува предложения от Асен Василев бюджет за тази година.

"Основната ни цел не е дефицитът да бъде нисък, а трудовите възнаграждения да се увеличават, да се укрепват осигурителните права на работещите – не, това не го чухме. Напротив, чухме, че 1 млрд. и половина ще бъдат изрязани от издръжката на държавата. Нещо, което е особено смущаващо", коментира тя. 

"Ще се реже живо месо. В администрацията има какво да се съкрати, но това са по-скоро политическите назначения, които получат много високи заплати и често пречат на ефективната работа на институциите", каза тя пред Euronews България.

"Очевидно е намерението на правителството да реже от администрацията. Има поредица митове, които се ширят за държавната администрация и е крайно време да започне този разговор, защото това компрометира работата на държавата", коментира Григорова.

По думите на Григорова не може да се говори за 200-300-500 хиляди, ангажирани в държавната администрация, защото в това число се включват и учители, пожарникари и др. Синдикалистът подчерта, че трябва да се прави разлика между държавна администрация и заетите в обществения сектор.

Григорова предупреди, че работодателите ще упражняват натиск върху правителството да не влезе в сила планираното увеличение на минималната работна заплата до 50% от нивото на средната. Тя не изключва да се стигне до промяна на закона и в крайна сметка да не се стигне до планираното повишение на минималното трудово възнаграждение в страната. „В предизборната кампания ПП твърдяха, че минималната заплата трябва да се увеличи сега и веднага на 900 лв“, припомни Григорова.

"Дефицитът не би трябвало да е самоцел и за сметка на гражданите. Ние можем да постигнем този дефицит, ако увеличим приходите, тоест данъците", подчерта синдикалистът.

По повод появилите се информации, че Григорова ще бъде кандидат за кмет на столицата, тя призна, че е водила разговор с отделни „партийни деятели“ за явяване на местните избори, но посочи, че към момента се нуждае от „допълнителна мотивация“ от членовете на синдиката, за да вземе това решение.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
cron1 (преди 8 месеца)
Рейтинг: 73121 | Одобрение: -7719
Тая какво иска - и вълкът да е сит и агнето да е цяло?!? Е, не става така! Не може да се свали дефицитът на 3% без орязване на някои социални плащания! Асен Василев не е магьосник! :'(:errm:Гняв
Марио Кроненберг
5
0
KRISTINCHO (преди 8 месеца)
Рейтинг: 40888 | Одобрение: -397
Жалко че ВАНЯ няма необходимата власт да промени нещата. Тя като омбудсман, само констатира и съветва.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
2
0
kjk (преди 8 месеца)
Рейтинг: 36308 | Одобрение: 4103
Права е Ванчето,ама от посолството друго им нареждат!!!:woot:Ухилен:woot:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама