Въпреки че НЗОК го обрече, баща на две дечица ще живее, благодарение на хората

29.11.2014 / 09:03 2

НЗОК отпусна само 6000 лева за животоспасяващ апарат за сърце, който всъщност е четири пъти по-скъп. От такъв апарат имаше нужда един баща на две деца, Цветомир от Айтос, който живее с остра сърдечна недостатъчност.Два дни след като Нова телевизия излъчи репортаж по темата, необходимите средства бяха събрани. Те обаче ще се използват в хода на лечението на Цветомир, защото междувременно и самият апарат – електрокардиостимулатор беше дарен от фирма. Във вторник семейството на Цветомир разбира, че се е намерила фирма, която е готова да дари нужното устройство.

"Мой служител и партньор е прочел в сайта на Новините на Нова за случая и ми предложи да помогнем. Така и направихме", разказа Людмил Първанов, управител на фирма за кардиологично оборудване. Благодарение на фирмата дарила апарата, Цветомир ще бъде опериран само след няколко дни. А парите, дарени от зрителите на Нова телевизия ще подпомогнат семейството при лечението на младия мъж. 

"Щастлива съм, че живея в България. Държава няма, но има добри хора. Нямам думи да изказа благодарността си към тях", сподели развълнувана сестрата на Цветомир. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
IvaNina (преди 6 години)
Рейтинг: 2565 | Одобрение: 180
браво, а вие бяхте от малкото сайтове с банкова сметка дадена.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама