Върховният административен съд окончателно позволи на Джок Полфрийман да напусне България

20.11.2020 / 13:12 1

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Снимка: Булфото, архив

Тричленен състав на Върховния административен съд потвърди решението на Административен съд София-град и така окончателно отмени заповедта на директора на Дирекция „Миграция” при МВР, с която австралиецът на Джок Полфрийман беше наложена забрана за напускане на Република България. Това съобщиха от пресслужбата на ВАС.

Върховните съдии посочват в решението си, че съгласно Закона за чужденците в Република България забрана за напускане на страната се налага на чужденец, който е осъден с влязла в сила присъда и не е изтърпял наложеното наказание лишаване от свобода. Предвид това, че Джок Полфлийман е предсрочното условно освободен, основанието за забраната е отпаднало. Присъдата наказание "лишаване от свобода" в размер на 20 години е ефективно приведено в изпълнение и търпяна от лицето до 20.09.2019 г., когато то е условно предсрочно освободено от изтърпяване на остатъка от наказанието, съгласно определение на Софийски апелативен съд от 19.09.2019 г.

Заповедта на директора на дирекция „Миграция“ беше издадена по предложение на Софийска градска прокуратура, припомнят от съда.

Полфрийман бе осъден на 20 години затвор за за убийството на студента Андрей Монов извършено в центъра на София. Миналата година обаче чужденецът бе освободен от Софийския апелативен съд 6 години и половина преди изтърпяване на пълното наказание.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
ас (преди 2 месеца)
Рейтинг: 54879 | Одобрение: 15054
кърупцията печели отново. БРАВО БОИКО БРАВО ГЕРБ!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама